Gabriel Garcia Marquez : Kolera Günlerinde Aşk / Love in the Time of Cholera



TANITIM: Kolera Günlerinde Aşk", bırakılmış bir sevgilinin, yeniyetmelik yıllarından başlayarak yaşlılığın alacakaranlığına dek süren yarım yüzyıllık aşkının öyküsü. "Marquez"in, ustalığı, bu öyküyü bir destana dönüştürüyor: aşkın, deli-akıllı, yabanıl-evcil, tensel, romantik tüm biçimlerinin pastoral bir şiirin büyüsüne büründüğü bir destan. On dokuzuncu yüzyılın yirminci yüzyıla dönüştüğü bir zaman dilimini kapsayan bu bitmeyen aşkın gerisinde, çağdaşlaşma çabası içindeki bir toplumun çeşitli yönlerini, özellikle taşra kentsoyluluğunun saçmalıklarını ince bir alayla eleştiriyor yazar. Roman boyunca, aşk acılarının lirik rüzgarlarını n esintileri arasında, Marquez'in, insancıl mizahı, sürekli olarak duyuruyor kendini. Bu nitelikleriyle, "Kolera Günlerinde Aşk", Marquez'in başyapıtı sayılan "Yüz Yıllık Yalnızlık"ın yanında tartışılmaz bir biçimde yerini alıyor.

                                                  YORUMUM

Fermina, okula giden genç bir kız, aşkı tanımıyor ve tesadüfen Florentino ile karşılaşınca masumane bir aşk başlıyor. Florentino ondan dört yaş büyüktür ve çok romantiktir. Fermina 'ya yazdığı mektuplar onu başka bir dünyaya taşıyor.  Fermina iyi yetiştirilmiş  genç bir kız, her ne kadar  geçmişi belirsiz bir aileden gelse de durumu varlıklı sayılır.  Ama Florentino sadece çok zengin bir adamın gayrimeşru oğlu. Bu aşk bir iki yıl devam eder. Dr. Urbino, Fermina 'nın farkına varır ve onunla evlenir. Florentino da Fermina 'ya kavuşacağı umuduyla onu beklemekte ve bu neredeyse 50 yıl sürer. Hikaye çok egzotik ve aşkı farklı bir boyutta tadacaksınız. O dönem İspanya' da dolaşmak da ayrı bir macera olacak sizin için.
Şimdiki şıpsevdi aşklardan sonra bu tutku, bu adanmışlık ve derinlik gerçekten beni etkiledi. Sevilmek güzel bir duygu. Tavsiye ederim.

                                                                          Sevgilerle,Uçurtma


                                                                                              MY REVIEW


Fermina, a young girl who goes to the school, does not know love, and when she meets Florentino by chance she begins to have an innocent love. Florentino is four years older than her and  he is very romantic. The letters he wrote to Fermina carry her to another world. Fermina is a well-educated young girl, although her past comes from an uncertain family, her condition is considered wealthy. But Florentino is just an illegitimate son of a very rich man. This love lasts a year or two. Dr. Urbino becomes aware of Fermina and marries her. Florentino is waiting for Fermina hoping to get her back and it lasts almost 50 years. 
The story is very exotic and you will taste love  in a different dimension. It would be a different adventure for you to wander in Spain at that time. This passion, this dedication and depth really influenced me after the present sippsy loves. Loving is a good feeling. I advise you.

                                                                                Sincerely, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü