Laurent Gounelle : Seni Her Şeyin Mümkün Olduğu Bir Yare Götüreceğim


TANITIM: 
Hayatının aşkının ölümünden sorumlu tuttuğu kabileden intikam almak için Amazon Ormanları'nın en derin ve en karanlık yerine giden filozofun karşı karşıya kaldığı tam da böyle bir dünyadır. Filozof, karısının ölümüne sebep olanların mutluluğunu elinden almak için onları kıskançlık, rekabet, haset ve hırs gibi hiç bilmedikleri kavramlarla tanıştırır. Modern dünyanın tüm olumsuz duygularını taşıyan bu adama engel olmak ve halkını korumak kabilenin şamanına düşer. Huzurlarınızda şamanın, filozofun ruhuna ulaşıp acısına deva olma ve kabilesini koruma çabasının okuru derinlemesine düşündürecek hikâyesi.






                                                 YORUMUM

Bir adamın karısı bir kabile tarafından öldürülüyor. Adam intikam almak için o kabileye gidiyor. Yanına yardım etmek için tur rehberleri geliyor. Para için yapmayacakları hiç bir şey yoktur. Kabile'ni hayatı huzurlu herkesin arasında sonsuz güven var. Bir bütün olarak yaşıyorlar. Sandro, bu bütünlüğü bozmak için elinden geleni yaptı. Aynı zamanda köyün şamanı Elianta'ya yavaş yavaş aşık oldu. Kabile , bizim şu andaki sosyal olguya dönüştü. Herkes mutsuz, nefretle dolu, güvenilmez ve perişan. Süreç inanılmazdı. 
Bu hikaye ile kendi yaşantımızın neye göre şekillendiğini görebilirsiniz. Aslında mutlu ve huzurlu olmak çok kolay ama sosyal çevrenin ne kadar baskın olduğunun farkına varıyorsunuz.

                                                                      Sevgilerle,Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü