Seda Diker : Şeytan Tüyü Var Sende


TANITIM: Hissettirdiğin kadar varsın... Eğer sen hâlâ kaçıp kovalanarak, acı çektirerek Gösterip de vermeyerek flört ediyorsan İlişkiler hakkında hiçbir şey bilmiyorsun demektir.Birtakım güzel duyguları, sevgi ve aşkı Hissettirebildiğin ve hissettiğin kadar ilişki yaşarsın. Yoksa "belirsizlik" içinde gidersin. Duygu oluşturma sanatını öğrenirsen İlk günden başlayarak, en uzun ilişkide, hatta evliliğinde bile Aşk ve tutkuyu sürdürebilirsin. Ama asla Sürekli taktik uygulayamazsın. Ne söylediğin değil, nasıl söylediğin Ne yaptığın değil, nasıl yaptığın önemlidir. Herkes bir ilişki yaşıyor... Ama sen güzel duygular, aşk, sevgi, güven, arzu ve bağ oluşturarak yaşa! Duygu oluşturmak sanattır. Bir ilişkide yaşattığın duygu kadar varsın!
                                          YORUMUM

Seda Diker , bu kitabında flörtleşme konusunda fikirleri var. Flörtleşmenin üç seviyesinden bahsediyor. Buradan anlıyoruz ki iki çiftin gerçek bir bütünleşmeye gitmesi için ikisi de üçüncü seviyeye ulaşması lazım. Flörtle ilgili ipuçları, nerede sınır çizilecek, maskeler ne zaman atılacak, samimi konuşmanın  zamanı , duygu kutuplarını yönetmek vs.
Tabi ki okurken açık fikirli olmalısınız, verdiği örnekler sizi ürkütmesin. Bazı şeyler benim için de yok artık dedirtecek şekildeydi ama  bilinç farkındalığımızı yükseltmek istiyorsak ön yargılarımızı bir kenara bırakmalıyız. İlişkiler konusunda gerçekten ne kadar bilinçliyiz? Burada verilmek istenen davranış değiştirme yönünde örneklerdir. Ama ne yazık ki  bana göre, çoğunlukla sadece kadın bunu deneyimleme cesareti gösterebiliyor gibi geliyor. Keşke erkekler de bu kitabı ciddiye alıp okusalar çünkü o zaman kadını daha iyi anlayabilecekler ve ilişkileri daha samimi olacaktır. Türk erkeklerin kabuğundan çıkıp kadını farklı bir gözle bakmak için çaba göstermelidir. 


                                                                          Sevgilerle,Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim