C.J.Box : Mavi Cennet


TANITIM: 

Her şey on iki yaşındaki Annie ile küçük kardeşi William'ın balık tutmak için tek başlarına Kuzey Idaho ormanlarına gitmesiyle başlar. İki çocuk burada bir cinayete tanık olur. Onlar katilleri katiller de onları görmüştür. Derken iki küçük çocuk ve katiller arasında amansız bir kovalamaca başlar. Çok geçmeden çocukların kaybolduğu haberi bütün kasabaya yayılır. Ne var ki çocukları arayan ekibin başındakiler, çocukların şahit olduğu cinayeti işleyenlerle aynı kişilerdir; dört emekli polis. 

"Senenin en iyi gerilim kitaplarından biri."
-Tess Gerritsen-

"Bitirdikten çok sonra bile etkisi uzun süre devam eden alışılmadık bir gerilim."
-George Pelecanos-

"İyi polis, kötü polis, kayıp para, çatışan kültürler ve karanlık sırlar... Box hedefi on ikiden vuruyor. Amansız bir gerilim"
-Robert Crais-
                                          YORUMUM

Kuzey Idaho cennet olarak tarif edilmiş. Her şey 12 yaşındaki Annie ve küçük kardeşi William evden kaçıp balık tutmaya karar verilmesi ile başlar. Yol üzerinde giderken 2-3 kişinin bir adamı öldürürken görürler. Bu kişiler eski emekli polislerdir. Çocuklar kimseye güvenmeyeceklerini anlarlar ve saklanırlar. O sırada şehre emekli olan başka bir polis gelir ve yıllardır peşinde olduğu bir soygunun peşindedir. Bu polisin ve çiftçi Jess sayesinde çocuklar müttefik bulurlar. Sürükleyici bir polisiye, tavsiye ederim.

                                                                               Sevgilerle,Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim