Sarah Addison Allen : Sihirli Bahçe


Sihirli Bahçe

TANITIM: Waverleyler her zaman tuhaf bir aile olmuşlardı, kendilerine özgü yetenekleri onların kendi kasabaları Bascom'da dahi birer yabancı olarak görülmelerine sebep olurdu. Bahçeleri bile özel güçlerle dolu çiçekler ve kâhin meyveleri veren alıngan bir elma ağacı ile ünlenmişti. Waverley ailesi nesiller boyunca bu bahçeyle ilgilendi. Geçmişleri topraktaydı keza gelecekleri de...
Yetenekli bir aşçı olan Claire Waverley gizemli bitkilerden yemekler hazırlardı... Latin çiçeklerinden insanları sır tutmaya yönelten, lavantayla maneviyatı güçlendiren, gül taç yapraklarıyla aşka teşvik eden, Frenk çiçeğiyle incinmiş duygulara panzehir olan, ıtır çiçeğiyle mazideki güzel anıları canlandıran, Radika çiçeğiyle umutsuzluğu örtbas eden yemekler. Yaşlı kuzen Evanelle ise beklenmedik anlarda geleceğinizde rol oynayacak esrarengiz hediyeler verirdi.
Onlar... Waverley ailesinin son kuşağıydılar ve ortak miraslarına ne olursa olsun sahip çıkacaklardı. Zamanda yolculuk yaparak geçmişin yaralarını sarmaya çalışan Sihirli Bahçe sakinlerinin dünyasından büyülenmeniz kaçınılmaz.
                                           YORUMUM

Claire çok güzel yemek yapmakta. Elma ağaçlı sihirli bahçenin özellikleri sihirli. Teyzesi önsezi yeteneği ile insanlara ihtiyaç olacak eşyalar veriyor. Claire'nin kızkardeşi Sydney kızıyla  , kontrol manyağı olan kocasından kaçıp yuvasına dönüyor. Claire aşık oluyor. Her ne kadar fantastik bir kitap gibi görünse de daha çok aşkı bulmakla alakalı bir hikaye. Tavsiye ederim.

                                                                 Sevgilerle,Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim