Laurence Gane : Nietzsche- Nihilizm ve Üstinsanı Daha İyi Anlamak İçin Çizgibilim


Nietzsche-Nihilizm ve Üstinsanı Daha İyi Anlamak İiçin ÇizgibilimTANITIM:
Tanrı gerçekten öldü mü?
Nietzsche, söylendiği gibi Nazilere destek oldu mu?
Peki ya üstinsanın kaynağı neydi?

1899’da kırbaçlanan yaşlı bir at görüp ağlayarak ona sarıldığında akıl sağlığını yitiren Friedrich Nietzsche, hiç şüphesiz, geçtiğimiz 150 yılın en önemli, en etkili, yine de en gizemli ve tartışmalı düşünürlerinden biridir. Çalışmaları oldukça zor, genellikle çelişkili ve anlaşılmazdır. Bir taraftan ise Nazilerin, çalışmalarını kendilerine mal etmelerine rağmen varoluşçuluk, psikoanaliz, yapısöküm ve postmodernizm gibi modern düşüncenin önemli öğelerinin habercisidir.
Nietzsche, “Tanrı öldü” ve “Beni öldürmeyen şey güçlendirir,” gibi güçlü aforizmaların sahibi, yarı deli-yarı dâhi ama kesinlikle çağının en büyük isimlerinden biri olan Nietzsche’nin hayatı, felsefesi ve eserleri üzerine eğlenceli bir kitap.



YORUMUM


Nietsche’nin hayatını, arkadaşlarını, düşüncelerini ve kavramlarını daha iyi anlamak isterseniz bu kitap size yardımcı olabilir. Her şey çok basit bir şekilde açıklanmış. Bol bol karikatürler ve aforizmalar var. Onun hakkında yanlış bilinen doğrular bulacaksınız. Bazı kavramlar konusunda daha net fikriniz olacak. Özellikle de onun kitaplarını okuyup anlamakta zorluk çektiyseniz bu kitap size bazı ipuçları verecektir. Gerçekten de fikirleri ile döneminin ilerisinde yaşayan bir düşünür.  Ben okurken zevk aldım.


“Kendimizi yabancı görenekler, sanatlar, felsefeler, dinler ve bilimlerle dolduruyoruz. Mesele, geçmişin asimile edilmesi, hayatımızı ve kültürümüzü oluştururken kullanılmasıdır. Tarih, bugünün sırtındaki ölü bir ağırlıktır.”
“Felsefeye hevesi olan insan, siyaset hevesine hiç zaman ayırmayacak ve gazete okumaktan ya da bir partiye hizmet etmekten bilgece uzak duracaktır.”
“İnsanın ‘aşılması’, kişinin kendini aşmasıdır: kişinin kendi arzularının hakimi olması ve kendi güçlerini yaratıcı şekilde kullanmasıdır. Üstinsan yarattığı en büyük şey kendisidir.”

                                                                             Sevgilerle,@kitapdiari







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim