Mark Coleman: Kendinle Zorun ne?
TANITIM: Hangimizin zihninde hatalarımızı ve yetersizliklerimizi bize fısıldayan yargılayan bir ses yok ki? Özsaygımızı ve özgüvenimizi yaralayan bu yıkıcı ve sinsi “eleştirmenden” kurtulmak şarttır. Meditasyon öğretmeni ve terapist Mark Coleman, kitabında bu içsel yargılamanın çok çeşitli görünümlerini sergiliyor, kaynaklarına iniyor, onu anlamanın ve yenmenin kolayca uygulanabilir bir yol haritasını veriyor. “Mark Coleman, yaratıcılığımıza ket vuran içsel ‘eleştirmeni’ her yönüyle ele alıyor. Herkes için çok yararlı. Ben, özellikle kendilerini sürekli yargılayan üniversite öğrencileriyle, genç sanatçı ve profesyonellerle ve asla yeterince yeterli olamadıkları duygusuna kapılmış kişilerle çalışmamda yararlanacağım.” -Mirabai Bush, Yazar/Öğretmen “Zihni içsel ‘eleştirmenden’ en iyi arkadaşa dönüştürebilmek daha doyurucu bir yaşamın anahtarıdır. Kendinle Zorun Ne? tam da bu yolda yardımcımız olacak mükemmel bir kitap. Birinci sınıf bir çalışma!” -James Baraz, Yazar/Öğretmen “Çoğumuz yetenekli bir destekleyicinin hayatımıza girip, düşlerimize arka çıkmasını, korkularımızı yatıştırıp bize bir gelecek vizyonu sunmasını bekler. Mark Coleman bize açık ve uygulanabilir adımlarla yargılayıcı zihnimizle daha sağlıklı bir ilişki kurarak beklediğimiz bu kişinin bizzat kendimiz olabileceğimizi hatırlatıyor. Bu kitap hayatınızı değiştirebilir.” -Chip Conley, Yazar/Yönetici
Kişisel Gelişim Kulübünün tavsiyesi üzerine kitabı aldım. Bildiğiniz rehber kitabı.
En büyük düşmanımız yine kendimiz! Yazar buna "eleştirmen" diyor. Bu eleştirmen ailemizden ve ergenlik dönemimizdeki arkadaşlarımızdan dersler alıyor ve daha sonra bizim hayatımıza yön veriyor. Ne zaman bir hata yapsak bu Freud' un Super Egosu gibi bizim özgüvenimizi yerle bir ediyor. Bu kitap, bize hayatımızı kendi ellerimize almamızı, yaptığımız hatalar için pişmanlık duymamızı çünkü o şartlarda elimizdeki verilere göre verdiğimiz en iyi karar olduğunu ifade ediyor. Kaldı ki yanlış yapabiliriz , önemli olan ders çıkartıp aynı hataları yapmamamız gerektiğidir.
Çok güzel meditasyon örnekleri veriyor. Şimdiden başucu kitabım oldu.
"Farkındalık meditasyonunun zihninizin ve bedeninizde neler olduğuna odaklanmış bir açıklıkla görme bilinci kazandıran bir beceri olduğunu keşfettim"
"Bir kez toplumsal kural ve ölçüleri öğrendikten ve kendinize göz kulak olacak kadar büyüdükten sonra her adımda nutuk atan o katı sese ihtiyacınız kalmaz."
"Şükran duyduğumda yüreğimin ısındığını, bunun dünyayı daha dolu, özellikli, çok renkli kıldığını hissederim. Sahip olduğum nimetleri takdir etmemi ve eksiklik yerine doluluk duymamı sağlar."
Mevlana'dan örnek vermiş:
"Bir handır gönül.
Her sabah yeni bir misafir gelir.
Sevinçtir, üzünçtür, süfililiktir,
Bakarsın bir de beklenmedik bilinçlilik geliverir.
Aç kollarını, eyle tümünü
Gelen haneni talan eden keder sürüleri de olsa
Her birini hürmetle ağırla...
Utancı, kötülüğü, kara düşünceği
Kapıda güler yüzle karşıla
Ve buyur et içeri"
Sevgilerle,Aygül Tunç
Yorumlar
Yorum Gönder