Bircan Yıldırım : Yaşam Terapisi


TANITIM: Aradığını bulduğun yerdesin. O, diğerlerinde gördüğü iyiliğin, kötülüğün, güzelliğin, çirkinliğin, korkunun, sevginin, zenginliğin, fakirliğin bastırdığı bilincinin derinlerinden gelen kendi yansıması olduğunu anlamıştı. O, tüm yansımalarını sahiplenerek, kendisinin bu dünyada en iyi versiyonunu oluşturacağına dair söz vermişti. O, kendi bilincini dünyaya yansıttığını anlayıp, karanlık dünyasını aydınlatmayı seçmişti. O, giderek içinde daha da büyüyen yalnızlık hissinden ve dinmek bilmeyen sessiz çığlıklarından özgürleşmişti. O, bundan sonraki yaşamını, her şeyde Yaradan’ın aşkını hissederek, tutkuyla ve tereddüt etmeden istediği gibi yaşamaya adamıştı. O, kendisindeki kötülüğü, diğerindeki iyiliği kabul ederek içindeki savaşı durdurabileceğini anlamıştı. O, ışığına ve gölgesine sahip çıkabilecek kadar yürekliydi! O, öfkesinin öfkelendiği kişiden çok kendisine zarar verdiğini kavramıştı. O, önce içindeki sonra da tüm dünyadaki savaşı durduracağına inandığı bu kitaptaki bilgileri yaymaya kendisini adamıştı! Ve içimizden biri olan “O”, aslında hepimizin birer yansımasıydı! Bilinçsizce merak ettiği değil, bilinçli farkındalıkla olmak istediği kişiye dönüşme cesareti gösteren tüm yüreklere...


                                                             YORUMUM

İnsan hayatında bir sürü badireler atlatıyor ve yılmadan devam ediyor ama bazen bir yerde tıkanıyor ve kendini çıkmazda buluyor. Mutsuzluğun nedenini tam olarak bilmiyor ve kendini karanlığa teslim ediyor. 
Bu kitapta yazar, bu olumsuzluklardan ayna terapisi ile kurtulacağınızı  vadediyor. İnsan kendini aynada gözlerinin içine bakması ilginç. Sanki kalbinizin içini görüyor ve uzun süre gömmeye çalıştığınız duygular su yüzüne çıkıyor. Biz bir günde  bugünlere gelmedik . Ailemizde yaşadıklarımız, okulda ve çevreyle olan ilişkilerimiz bizi şimdiki halimize taşıdı. Kendimizi kurban rolünde görmek rahatsız edici ama bundan da biz sorumluyuz. Yaşadıklarımıza ayna tutarsak olayları daha doğru bir şekilde algılayacağız. Tavsiye ederim.

"İçinde bulunduğun durumu ancak yaşadıklarına karşı farkındalıklar  geliştirerek, zaman zaman soru sorarak ve algını değiştirerek değiştirebilirsin."  
"Kontrol edemeyeceğin gücünün yetmeyeceği şeylerle uğraşmamalısın."
"Ayna kendin ile ilgili duygu ve düşüncelerini sana geri yansıtır.Yaşamda nerede takılı kaldığını, nerede evet deyip uyumlu olduğunu anında fark etmeni sağlar."


                                                                                Sevgilerle,Aygül Demir



                                                                                   MY REVIEW


There are a lot of troubles we met throughout our lives and it goes on and on but sometimes it gets blocked somewhere and we find ourselves in a dead end.  She /he does not know exactly why she /he is unhappy and gives oneself up into the darkness. The writer in this book promises you to get rid of these negatives with a mirror therapy. It's interesting that people look into their eyes through the mirror. As if you are  looking in your heart  and see the emotions that you try to bury for a long time is coming out. We did not come here today in one day. Our relationships with our parents, school and the environment brought us to our present state. It is disturbing to see ourselves in the role of the victim, but we are also responsible for that. We will perceive the events more correctly if we keep the mirror to them. I advise.

"You can change the situation you are in by developing awareness of what you are experiencing, asking questions from time to time and changing things."
"You should not deal with the things you can not control ."
"The mirror mirrors your feelings and thoughts about you. It let you know where you're stuck in life, where to say yes and what's right. "

                                                                            Sincerely,Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim