Eckhart Tolle : Şimdi 'nin Gücü / The Power of Now


TANITIM: Üstat Eckhart Tolle kısa sürede bir bestseller haline gelen bilgelik dolu bu eserinde bilincimizde ve yaşamımızda mucizevi bir değişiklik yaratabilecek evrensel bir öğreti sunuyor. Tolle,tüm ıstırap,endişe ve korkularımızın dolayısıyla mutsuzluğumuzun gerçek kaynağını çarpıcı bir biçimde gösterip,onu şimdi ve burada nasıl aşabileceğimizi,huzur ve mutluluğa hemen şimdi nasıl kavuşabileceğimizi,bilincimizi hemen şimdi dönüşüme uğratıp nasıl aydınlanabileceğimizi anlatıyor.Eleştirmenler böyle bir kitabın çok nadir olarak geldiği konusunda görüş birliğine varırken,okurlar yaşamlarında olağanüstü değişimlerin meydana geldiğini bildiriyorlar. Şimdi'nin Gücü yaşamımızın her anının bir mucize olduğunu fark etmemizi sağlıyor ve büyük bir yetkinlikle Şimdinin Gücüne nasıl erişebileceğimizi açıklıyor.











                                                                                   YORUMUM



Bir arkadaşım tavsiye edince kitabı okumaya karar verdim. Altını çizerek ve bazı paragraflara yeniden geri dönerek okudum. Artık "Simdi"'nin önemini algıladım ve kendimi bu konuda telkin ediyorum. Okunması zor bir kitap değil ama özümsemek benim için zordu. Sonradan  kendinizi hayatın akışına bırakıyorsunuz ve "burada ve şimdide olmak" tan zevk almayı öğreniyorsunuz.

"Ego için şimdiki an mevcut değildir. O sadece geçmişi ve geleceği önemli görür.
O daima geçmişi canlı tutmakla ilgilenir, çünkü geçmişiniz olmadan siz kimsinizdir?
Düşünce bilinç olmadan var olamaz, ama bilincin düşünceye ihtiyacı yoktur."
"Anda mevcut olun. Orada zihnin gözlemcisi olarak bulunun."
"Yaşamın sırrı “ölmeden ölmek,” ve ölüm diye bir şeyin olmadığını
görmektir."
"Sufiler’in, “Sufı, şimdiki anın çocuğudur,” diye bir deyişi vardır. "
"Eğer burada ve şimdi’nizi katlanılmaz buluyorsanız ve o sizi mutsuz ediyorsa, üç seçeneğe sahipsinizdir: ya o durumdan uzaklaşın, ya onu değiştirin ya da tümüyle kabul edin."
"Ben olana hiç direnmemeyi öğrendim; şimdiki anın olmasına izin vermeyi ve her şeyin ve her koşulun geçici doğasını kabullenmeyi öğrendim. Böylece huzuru buldum."

                                                                           Sevgilerle, Aygül Demir



                                                                                MY REVIEW


When a friend recommended me, I decided to read the book. I read it by underlining the lines and going back to some paragraphs. I now perceive the importance of "Now" and I myself always try to be in "Now". It is not a difficult book to read but it was difficult for me to absorb. Later  you leave yourself to the flow of life and you learn to enjoy "being here and now".

"The present moment for the ego is not available. It only sees the past and the future important. He is always interested in keeping the past alive, because who are you without your past? 
Thought can not exist without consciousness, but consciousness doesn't need a thought"
"Be at present . Be there as an observer of the mind. "
"The secret of my life" to die without death, and see that there is no such thing as death."
"The Sufis said," Sufi is the child of the present moment. "
"If you find here and now as unbearable and it is making you unhappy, you have three options: get away from it, either change it or accept it entirely. "
"I have learned not to resist what is happeninig; to let the present moment come and to accept the temporary nature of everything and every circumstance. So I found peace. "

                                                                         Sincerely, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim