Stefano D'Anna: Tanrılar Okulu / The School for Gods


TANITIM: Hayat; tıpkı bana yaptığı gibi, sizi de, bir mengenede soluğunuz kesilinceye kadar sıktığında, sizi içinden çıkamayacağınız hayal kırıklıklarına uğrattığında ve hiç bir çıkış yolu bulamadığınızda... işte ancak o zaman bu Kitap, biranda elinize geçecek ve sizi bulacaktır. Böylece Bireysel Devrim'iniz için, bir insanın hayal edebileceği en büyük maceraya hazır olduğunuzu bileceksiniz: Bütünlüğünüzü ve yolunu kaybettiğiniz cennetinize yeniden kavuşmak.

Oluş'umuz yaşamımızı yaratır.
Dış dünyamın kalitesinin daha iyi ya da daha kötü olmasının benim temel sorumluluğum olduğunu, hayatımdaki tersliklerin ve bazen trajik olayların Oluş seviyeme bağlı olduğunu, ve bunların yalnızca, korkularımın, yıkıcı düşüncelerimin ve olumsuzca kurduğum hayallerimin maddeleşmiş halinden başka bir şey olmadığını fark ettiğim andan itibaren, şikayet etmekten, başkalarını suçlamaktan, pişmanlık duymaktan ya da kendime acımaktan vazgeçtim.
Bu Kitap, yolculuğumu sizlerle paylaşırken,her hangi bir şey öğretme niyeti taşımıyor. Benim asıl amacım bir yol göstermek ve sizi kendi yolculuğunuza çıkmanız için zorlamak. Ancak bilmelisiniz ki, bu yol, tıpkı akıntıya karşı yüzen somon balığının izlediği yol gibi kor kutucu olduğu kadar muhteşem, zor olduğu kadar keyifli, yorucu, ama bir o kadar da gereklidir.

Düş ve gerçeklik bir ve aynı şeydir. 
Düşünüzü, dolayısı ile gerçeğin izi genişletecek 3 yöntem:


  • Korkularınızdan ve olumsuz düşüncelerinizden kurtulmak.



  • Düşmanınızı sevmek.



  • Zamandan bağımsız olmak.



  • -Stefano D'Anna-

                                                                                            YORUMUM


    Bir yıldan beri okuduğum bir kitaptı. Okuması zor olduğu için değil , daha çok anlamak için yavaş yavaş okudum. Kişisel gelişim olduğu kadar felsefe de var o yüzden verilmek istenen mesajları içselleştirmem gerekiyordu. Bir insanın kendi yarattığı kabustan çıkması hiç de kolay değil. Etrafınızda gelişen olayların, aslında sizin tarafınızdan yaratıldığını fark edip anlamlandırmak lazım. Düşlemek demek niyet etmek demek. Yetiştirildiğimiz ortam bize genellikle olumsuz yüklemeler yapıyor. Daha fazlasını istemek "aptallık", elimizdekinin kıymetini bilmemiz lazım ve bunun için şükretmemiz yeterli. Bu kitaptan sonra anlıyorum ki bütün öğrenilmiş önyargılarımızdan kurtulmamız lazım ve hayatımızı nasıl olmasını istiyorsak o şekilde düşlememiz lazım. "Düşünüyorum , öyleyse varım."( Rene Descartes) Ne kadar anlamlı bir cümle. Hayatınızı düşünmeden ve  farkına varmadan yaşarken, gerçekten yaşadığınızı mı düşünüyorsunuz? Bir yıl önce bir çıkmaza girdiğimi düşünüyordum ve hiçbir çıkış yolu olmadığına inanıyordum ve çok mutsuzdum. Kitaplar sayesinde anladım ki önce bakış açımı değiştirmem gerekiyor ve sonra etrafımda herkes benim yeni yörüngeme göre değişti. O yüzden bu kitaptaki "yeni bir dünya yaratma" düşüne inanıyorum. Tavsiye ediyorum.

    " 'Ölmek', kişinin vizyonunu bütünüyle altüst etmesidir. 'Ölmek' hüzünlerin yönettiği kaba saba bir dünyadan yok olmak ve daha üst bir düzeyde ortaya çıkmaktır."
    "Bir insanın yapabileceği tek plan, kendisini geliştirmek, kendi 'düş'ünü beslemektir. Gerisi kendiliğinden gelecektir."
    "'Kişinin kendisini yenmesi', iradeyi gömülü olduğu yerden çıkarmak, bütün olmaya doğru bir geri dönüş yolculuğuna çıkmak demektir."
    "En haksız olaylar, hareketler ve koşullar, insanı daha yüksek bütünlük düzeyine, birlik ve özgürlük basamaklarında yükselmeye davet ederler."

                                                                            Sevgilerle,Aygül Demir


                                                                                           
                                                                                MY REVIEW

    It's a book I've read since a year. I read it slowly to understand more, not because it is difficult to read. There was philosophy as well as personal development, so I had to internalize the messages that had to be given. It is not easy for a person to come out of his own created nightmareYou need to realize that the events that are happening around you are actually created by you. To imagine means  to intend. The environment in which we are being educated usually makes us negatively. To ask for more is "stupidity", we need to know the value of what we have, and we should be thankful for it. After this book, I understand that we need to get rid of all learned prejudices and imagine how we want our life to be.  "I think therefore I am." ( Rene Descartes) What a meaningful sentence. Without thinking about our life and without knowing it, do you really think you live? 
    One year ago I thought I was at a dead end and I believed there was no way out and I was very unhappy. Through the books, I understand that I have to change my point of view and then everyone around me changed according to my new orbit. That is why I believe in the idea of "creating a new world" in this book. I would recommend you.

    "'Dying' is that someone totally upside down  the old vision. 'Dying' means to  disappear from a rough sad world ruled by sorrows and to emerge at a higher level. "
    "The only plan a person can make is to develop himself and feed his own dream. The rest will come spontaneously. "
    "Beating the bastard itself" means removing the will from the place where it is buried, to go on a journey back to the whole. " 
    "The most unjust events, movements and conditions invite the human to rise to a higher level of integrity, on the level of unity and freedom."

                                                                                Sincerely,Aygül Demir

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Herkese Merhaba!

    Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

    Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim