Didem Çivici: Vahşi Kadın'ın Yolculuğu


TANITIM:
Dünyada gördüğümüz hastalıklar, savaşlar, ihanetler, krizler, kazalar... görmeyi reddettiğimiz karanlığımızın bilinme çabaları olabilir mi?
 Kararlarımızı (evlilik, çocuklar, kariyer...) kendi karanlığımızdan kaçmak ve iyi hissetmek uğruna bilinçsizce alıyor olabilir miyiz?
 Seçimlerimiz bize mi, yoksa başkalarına (topluma, ailemize, sosyal çevremize...) ya da geçmişimize (travma ve hikayelerimize) mi aitler?
 Bize ait olduğunu düşündüğümüz onca kararın ardındaki dinamikleri görebilsek ve bu dinamikleri değiştirmeye kalksak ne, nasıl değişirdi?
 Çoğumuz vahşi özümüzle temasımızı yitirmiş insanlar olarak hayatlarımızı vasat bir şekilde idame ettirmeye çabalıyoruz. Sıkıcı işlerimizi bitirmeye, sıkıcı ilişkilerimizi devam ettirmeye, sıkıcı günleri ve geceleri öldürmeye çalışıyoruz. İçimizdeki o kocaman karanlık boşluğa temas etmemek, yalnızlığımızı hatırlamamak adına işe, alışveriş merkezlerine, güzellik ve spor salonlarına, genelevlere veya kişisel gelişim çalışmalarına koşuyor ya da kendimizi politikaya ve yardım kurumlarına adıyoruz. Kısacası karanlığımızla, duygularımızla, hikayelerimizle, vahşi olanla yüzleşmemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çünkü orası korkutucu, orasıbilinmezliklerle ve aynı zamanda da armağanlarla dolu.

Bize yüzümüzü ışığa doğru dönmemiz söylendi. Hiç kimse o boşluğa, o karanlığa doğru ilerlememizi söylemedi. Bize kimse armağanlarımızın, potansiyellerimizin ve yaratıcı gücümüzün karanlıkta olduğunu söylemedi. Bize kimse vahşi özümüzün bize kalan en büyük miras ve zenginlik olduğunu söylemedi. Biz karanlığa, gölgelere, vahşi olana arkamızı dönmeyi öğrendik. Ve biz bunu yaparken derinlerde bir şeyin sessizce büyüdüğünü, öfkelenmeye başladığını fark edemedik. Mutsuzluğumuzun, huzursuzluğumuzun ve tatminsizliğimizin köklerinin karanlığa uzandığını göremedik... görsek de bunu yok saydık. Vahşi Kadın’ın Yolculuğu’nda kendinizle ve yaşamla bağlantıya geçecek ve hayatlarımızı yeniden ele alacağız. 

YORUMUM

Vahşi özümüze yolculuk rehberi. Dişil ve eril öz ile bilgiler bulacaksınız. Jung ve arketipleri çok basit bir şekilde yazılmış. Jung'u okumak benim için çok zordu. Ama burada bilinç ve bilindışıyı daha iyi anladım. Jung'un analizi var. Gölge çalışması örneği var. Arketiplerin ne işe yaradığını ve nasıl yol gösterdiklerinin ipuçlarını göreceksiniz. "Kurtlarla koşan kadınlar"kitabına da göndermeler var. Her bölümün sonunda not almanız için sayfa bırakılmış. Kendinizi bulma yolculuğunda ışık tutsun. Zevkle okudum. 
"Kendimi gözetmemi, duygu ve ihtiyaçlarımı fark etmemi sağlayan ve bunlarla beraber, ihtiyaçlarımı karşılamak için eyleme geçmem için beni destekleyendir eril özdür."
"Sağlıklı eril ve dişilin birlikteliği, içsel deneyimleri bütünüyle hissetmek ve her türlü duygu ve deneyimi yeri geldiğinde bırakabilmek demektir."
"Güç sesini bulmak ve kullanmak, kişinin hayat içerisinde duygusal olarak sıkışık hissettiği ve kendisiyle bağlantı kurmakta zorlandığı anlarda kendi gücünü hatırlaması ve ilerlemesi için iyi bir rehber, bir iç kaynak halini alabilir."
Kendinle ve Yaşamla Bağlantıya Geç! Sitesini de ilginç bulabilirsiniz.

                             Sevgilerle,@kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Gabriel Garcia Marquez: Kırmızı Pazartesi / The Red Monday

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim