Nigel Warburton : Felsefenin Kısa Tarihi


TANITIM:
Felsefe gerçekliğin doğası ve nasıl yaşamalıyız sorularıyla başlar. Felsefenin Kısa Tarihi, görünüş ve gerçek, benliğin doğası, tanrının varlığı ve hem birey hem de toplumun bir üyesi olarak nasıl yaşamamız gerektiği gibi felsefenin ana temalarına odaklanıyor. 2000 yıllık Batı felsefesini Sokrates’ten hayvan hakları hareketine kadar ana hatlarıyla sunuyor. Warburton çoğumuzun gözünü korkutan ve anlaşılmaz bulduğu felsefeyi herkesin anlayabileceği ve günlük hayatında kullanabileceği bir konu haline getiriyor.
Batı felsefesinin büyük düşünürlerini kronolojik sırayla tanıyacağınız, zevkle okunacak mükemmel bir giriş kitabı.
Batının düşünce tarihiyle ilgilenmek isteyenler için en uygun başlangıç noktası.  Publishers Weekly

 Felsefe öğrenmek isteyenler için paha biçilmez bir klasik. Felsefenin sanıldığı kadar karışık ve zor olmadığını, tam tersine güzel bir zihin alıştırması olduğunu kanıtlıyor. Oxford Times

Batı felsefesi tarihinde bir gezinti, öğretici ve eğlenceli.
Sacramento News and Review





YORUMUM

Felsefeyi merak edenler bu kitapla bazı fikirler edinebilirler. Bildiğimiz bütün büyük  Batı düşünürlerinin değişik konular üzerindeki düşüncelerini öğrenmiş olacaksınız. Felsefe konularını merak ediyorsanız ama nereden başlanmanız gerektiğini bilmiyorsanız bu kitapta cevap bulabilirsiniz. Hayatı ve özellikle kendi hayatını nasıl sorgulamanız gerektiğinin ipuçlarını bulacaksınız çünkü insanoğlu tarih boyunca aşağı yukarı aynı konuların üzerinde durmuştur.

"Sokrates ve Platon gördüğümüz dünyayı, yalnızca soyut felsefi düşünceyle ulaşabilecek olan hakiki gerçekliğin soluk bir yansıması olarak düşünüyordu; Aristotales ise tam aksine, çevresindeki her şeyin ayrıntısıyla büyülenmişti."
"Kant, ahlaklılığın koşulsuz buyruklar sistemi olduğunu düşünüyordu. Sonuçlar ve koşullar ne olursa olsun, ahlaki ödev ahlaki ödevdir."
"Nietzsche'ye göre, bireylerin kendi değerlerini kendileri için yaratabilmeleriydi. Kendi yaşam tarzlarını geliştirerek yaşamlarını sanat eserlerine dönüştürebilirlerdi."

                                      Sevgilerle,@kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Gabriel Garcia Marquez: Kırmızı Pazartesi / The Red Monday