Debbie Macomber : Bahçemde Yeşeren Umutlar (3. Kitap) Blossom Street Serisi


TANITIM: Nefes aldığımız sürece, hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız...


Aradan uzun yıllar geçmişti. Bu süre içinde yaralarım iyileşmiş, mutlu bir evliliğim ve iki çocuğum olmuştu. Tüm bunlara bakıldığında her şey yolunda gibi görünüyordu ama iç dünyamda hissettiklerim bambaşkaydı…



Eksik kalan bir şeyler, geçmişime dair cevaplanması gereken sorular vardı. Gidilmemiş yollara, gerçekleşmemiş hayallere duyduğum merak sürekli aklımı kurcalıyor, zamanı geri almak ve yarım kalan anıların kapılarını aralamak istiyordum.



Yaşadığımız dünyanın iyi-kötü, acı-tatlı ne çok sürprizle dolu olduğunu anlatan, şaşırtıcı olduğu kadar etkileyici bir roman. Debbie Macomber, "Küçük Mucizeler Dükkânı" ve "Bir Yumak Mutluluk" tan sonra yeni kitabı "Bahçemde Yeşeren Umutlar" ile seriye bambaşka bir lezzet katıyor.



                                              YORUMUM
Genç iken yaşadıklarımız olaylar hakkındaki düşüncelerimiz, yargılarımız ne kadar da keskin ve katı. Nedenini bilmeden sonuçlara varıyoruz. Bu sadece bizim suçumuz değil, aynı zamanda ailelerimizin de bizim yeterince güçlü veya büyümediğimizi düşünüyorlar  ve bize açıklamalarda bulunmuyorlar.
Yetişkinliğe doğru yol aldıkça kendi ailemizi kurmaya başlayınca, anne ve babalarımızın bize karşı yaptıkları hataları bizim de aynısını yaptığımızın farkına varıyoruz. Daha iyi olmak adına tavırlarımızı değiştirmeye çabalıyoruz ama güçlük çekiyoruz.
İnsanların her zaman keşkeleri vardır. Bunu da daha nasıl mutlu olabilirim arayışından geliyor. Hayatımızdaki mutsuzluklar geçmişte olmadığını , sadece şimdiki yaşamdan zevk alarak ve şükrederek başarabileceğimizi bilsek daha huzurlu olabiliriz.
Ailelerimiz kendilerinin yaptıkları yanlışları çocuklarının yapmasını istemez. Ama çocuklarla iletişim ve güven eksikliği olunca bunu önlemede zorluk çekerler.Sevdiklerimizle daha yakın olmamız gerekirken biz onların uzaklaşmasına neden oluyoruz ve bu da pişmanlıklara ve keşkelerle dolu bir hayata neden oluyor.
Bu kitap diğer üç kitabın devamı ve Blassom Sokağı 'ndaki çiçekçi dükkanına sahip olan Suzannah hakkında. Devam kitaplarında bu karakterin diğer hikayelerle iç içe geçecek ve ayrı bir hikaye olarak algılamayacaksınız.
Okumaya devam. 

                                                                          Sevgilerle, Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim