Rachel Hawkins:Acemi Cadı (1.Kitap) ;İblis Hançeri (2.Kitap)


TANITIM:

"Hex Hall'un kapağını açmak bir kutu çikolatanın kapağını açmak gibi, kendinize hâkim olmanız mümkün değil! Sonuç: Sophie Mercer beni büyüledi!" - Becca Fitzpatrick

On iki yaşında cadı olduğunu öğrenen Sophie Mercer'in başı o günden sonra bir daha dertten kurtulmaz. Cadı olmak hiç de öyle umduğu gibi havalı bir şey çıkmamıştır: Çalı süpürgesiyle etrafta uçması yasaktır mesela, hâlâ herkes gibi otobüse binmek zorundadır. Konuşan bir kedisi de yoktur (zaten alerjisi vardır). Ayrıca semender gözü gibi şeyleri nereden bulabileceğini bile bilmez. Yaptığı acemice büyüler yüzünden annesiyle birlikte sürekli okul ve eyalet değiştirmek zorunda kalan Sophie okul balosunda denediği aşk büyüsünü de yüzüne gözüne bulaştırınca kendini bir anda sorunlu cadıların, perilerin, büyücülerin, vampirlerin ve kendi deyimiyle diğer "hilkat garibesi" ergenlerin gönderildiği bir ıslahevi olan Hex Hall'da bulur. Burada da başını belaya sokmaktan geri kalmayan Sophie daha ilk günden süper model gibi görünen üç güçlü cadıyı kendine düşman eder, göz kamaştırıcı bir büyücüye abayı yakar, tüyler ürperten bir hayaleti peşine takar; bütün bunlar yetmezmiş gibi kampüsteki yegâne vampirin de oda arkadaşı olur. Üstelik bu vampir bir önceki oda arkadaşının esrarengiz ölümünün baş şüphelisidir. Ama Sophie çok daha büyük bir tehditle karşı karşıyadır: Kadim bir gizli topluluk bütün "hilkat garibelerini" özellikle onu ortadan kaldırmaya ant içmiştir. 

Yazarlığa başlamadan evvel lise öğretmeni olan Hawkins ailesiyle birlikte Albama'da yaşamakta ve Hex Hall serisinin bir sonraki kitabının üzerinde çalışmaktadır. Bilindiği kadarıyla kendisi cadı değildir; her ne kadar eski öğrencileri aksini iddia edebilecek olsa da…


TANITIM:geçmeden burayı da birbirine katınca iflah olmaz bir baş belası olduğunu cümle âleme duyurmuş olur. Sophie'nin bu ufak vukuatları Konsey başkanı olan babasının kulağına da gitmiştir elbette. Ama Sophie hiç dert etmez, zira korkunç aile sırrını öğrendiği günden bu yana düşündüğü bir tek şey vardır: Azledilmek, yani sihirli güçlerinden kurtulmak. Babası hem bu azledilme meselesini düşünmesi hem de onunla biraz vakit geçirmesi için Sophie'yi Londra'ya davet eder. Sophie babasının teklifini kabul eder, ama tabii bunun kalbini çalıp Londra'ya kaçan Archer Cross'la bir ilgisi yoktur! Hem bütün Prodigiumları yeryüzünden silmeye ant içmiş kadim topluluk Göz onlara nefes aldırmazken Archer'ı düşünecek değildir. Tabii Londra'nın romantik atmosferi fikrini değiştirmezse.







                                              YORUMUM

Sophie'nin ergenlik çağına girmesiyle cadı olduğunu öğrenir ve bu yetenek başına bela olur. Vampirler, periler ,kurt adamlar ve iblisler var. Gençlik romanı.Aşk da var. Romeo ve Juliet gibi, birbirlerine aşık olmaması gereken bir çift. İlginç bir hikaye ve devamı var.

                                                                         Sevgilerle,Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim