Raphaelle Giordano : İkinci Hayatın Tek Bir Hayatın Olduğunu Anladığında Başlar / Your Second Life Begins When You Realize You Only Have One


TANITIM: Bu roman sizi adım adım mutluluğa götürecek! Camille mutlu olmak için gereken her şeye sahipken neden kendini mutsuz hissediyordu? “Büyük ihtimalle bir çeşit akut rutinizme yakalanmışsınız.” “Akut ne?” “Akut rutinizm. Dünyada, özellikle Batı ülkelerinde, gittikçe yaygınlaşan ruhsal bir sorun bu. Çoğunlukla aynı belirtilerle ortaya çıkıyor: motivasyon eksikliği, müzmin bir kasvet hali, anlam ve yön kaybı, hayal kırıklığı, bıkkınlık, kendini bir türlü mutlu hissedememe...” “Ama... Siz… Bütün bunları nereden biliyorsunuz?” “Ben bir rutinoloğum.” “Rutino... ne?” Fırtınalı bir cuma gecesi, Paris'in uzak bir banliyösünde trafik kazası geçiren Camille, tesadüfen rutinolog Claude Dupontel’le tanıştı. Claude mutlu bir hayat vaadiyle ona kartını verdiğinde, yaşayacağı şaşırtıcı deneyimlerin hayatını nasıl değiştireceğini bilmiyordu elbette. “Raphaëlle Giordano bize yaşamayı sevmeyi öğretiyor.”
Madame Figaro
“Enfes bir roman!”
-Marie France-
“Hayatınızı mevcut durumundan çok daha iyi yerlere taşımak için size ilham verecek keyifli bir kurgu. En kısa sürede okunmalı, çünkü tek bir hayatımız var!”
-Metronews-
“Camille bizden biri. Sayfaları çevirirken onunla birlikte biz de kısıtlayıcı inançlarımızdan, geçmişimizin ağırlıklarından kurtuluyor, hafifliyor ve hayat doluyoruz. Açıkçası olumsuz düşünce detoksu için gerekli olan tüm vitaminleri içeren bir roman.”
-Biba France-
                                                                                          YORUMUM

Kitabı bir günde bitirdim. İnsan, Camille'nin gelişimini merak ediyor. Şimdi yeniden okuyacağım ve uygulamaya çalışacağım. İnsan her şeye sahipken neden mutsuz olur? Bu kitabın çok ilginç cevabı var. Kesinlikle "Depresyon" değil. İki yıl önce Camille 'nin yaşadığı durumları yaşıyordum ve bir şekilde kendimce bu kitaptaki bazı uygulamaları bilmeden  yapmaya başladım ve yolu yarıladım. İyi ki bu kitabı  şimdi tavsiye ettiler ve ben de size tavsiye ediyorum. Sonunda bir sürprizle karşılaşacaksınız. Pratik uygulamalı örnekler verilmiş bu da sizi teşvik edecektir.
"Gerekli olan tek şey , öz benliğimize uygun olan yaşam projesini kurmak."
"İlişkine, ailene, işine, ne olursa olsun, yaptığın her şeye kendini adamaktı mutluluk!"

                                                                              Sevgilerle, Aygül Demir
                                                                                      
                                                                                            MY REVIEW

I finished the book in one day.You will be curious about Camille's development.  Now I will read it again and try to apply it. Why is he/she  unhappy when she/he has everything? This book has a very interesting answer.  Definitely not "Depression". Two years ago I was experiencing problems Camille was experiencing and I started to do some of the things in this book without knowing by myself and I came a half way. Fortunately, this book has recommended to me these days and I advise you. Eventually you will come across a surprise. Practical examples are given and this will encourage you.
"All that's needed is to build a life project that suits ourself."
"Relevance, family, business, no matter what you do, you are happy to do everything you do!"

                                                                              Sincerely, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim