Bertrand Russell :Mutlu Olma Sanatı /The Conquest of Happiness


TANITIM: Mutlu Olma Sanatı Bertrand Russell'ın iyi bir yaşam sürmek isteyenlere sunduğu bir reçetedir. Kişisel Gelişim kitaplarının vermeyi vaat ettiği ama veremediği mutluluk sırlarını açıklar. Russell'a göre mutluluk birtakım insanların bizim elimizden alabileceği temel insan haklarından biri değildir. Kişi mutluluğa başkalarını suçlayarak değil, belirlediği hedeflere erişmek için mücadele ederek ve bu mücadele sırasında eğlenerek ulaşır. Üstelik kişi bu mücadeleyi iç dünyasına değil, sosyal yaşamına dönerek vermelidir.








                                        YORUMUM

1920'lerde yazılmış bir kitap. Yazar, neden mutlu olamadığımızı ve nasıl mutlu olabileceğimiz konusunda tespitlerde bulunmuş. Neredeyse 100 yıl geçmesine rağmen yazdıkları bana göre hala geçerliliği var. Tabi o zaman teknolojinin hayatımızda bu kadar yer alacağını bilemezdi. Özellikle sosyal ilişkilerimizde.
Russell’a göre , kişi mutluluğa belirlediği hedeflere erişmek için mücadele ederek ve bu mücadele sırasında eğlenerek ulaşabilir. Çocuklar ve kadınlar ile ilgili tespitleri harika.Tavsiye ederim.

"Mutlu bir yaşam, sakin bir yaşamla mümkün olur, çünkü gerçek
hoşnutluk, ancak sakin bir ortamda yeşerebilir."
"Gerçekten doyurucu olan mutluluklar, yeteneklerin tam olarak kullanılabildiği ve dünyanın doğru olarak algılanabildiği şartlarda mümkün olur."
"Mutluluğun sırrı şudur: İlgilerinizi olabildiğince genişletin; sizi ilgilendiren şeylere karşı tepkilerinizin düşmanca değil, olabildiğince dostça olmasına bakın."

                                                        Sevgilerle,Aygül Demir


                                      MY REVIEW


A book written in the 1920s. The writer found out why we are not happy and how we can be happy. Although they have passed almost 100 years, his writings are still valid. Of course, he would not know that technology would take so much place in our lives. Especially in our social relationships. 
According to Russell, a person can reach happiness by struggling to achieve the goals he has set for happiness and having fun during this struggle. 
Detections about children and women are great. I advise.

"A happy life is possible with a calm life, because the truth satisfaction can only be tolerated in a calm environment. "
"Truly satisfying happiness is only possible if the talents are fully exploitable and the world can be perceived correctly."
"The secret of happiness is :Expand your interests as much as possible; your reactions to what interests you should not be  as hostile, but as friendly as possible. "

                                                               Sincerely,Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim