Müjdat Ataman : 112-Öğretmenliğime Notlar

 


TANITIM:

Öğretmenlik; her günü bir diğerinden farklı, tekrarı olmayan muhteşem bir meslek ve uzun bir öykü. Öğretmenliğe yeni başlayanlar için yaşanmışlıklardan, örnek olaylardan yola çıkarak “akılda bulunsun” diyerek yazıyorum.

Belli mi olur belki bir yerlerde, benzer şeyler yaşanır ve ön öğrenmeler işe yarar. Bu yolculuğun paylaştıkça güzelleşeceğine inananlardanız ve bizimki bu uzun öykünün giriş bölümünün dipnotları olsun.

Öğretmenliğin “öğretmek ve öğrenmek” olduğunu söyleyen Müjdat Ataman, 112 Öğretmenliğime Notlar adlı kitabında deneyimlerinden gelen önerilerini paylaşıyor bizlerle.


YORUMUM

Bir öğretmen olarak bütün öğretmenlere tavsiye edeceğim bir kitap. Yazar, kendi deneyimlerinden yola çıkarak harika tespitlerde ve önerilerde bulunmuş. Kendi yaptığı yanlışları da alçakgönüllülükle anlatmış. Öğretmenliğin deneyimlerden oluştuğunu fark etmiş ve bu yüzden kendi yolculuğunu bizimle paylaşarak bize rehber olmaya çalışmış. "Öğrenci odaklı" eğitiminin nasıl olması gerektiği konusundaki verdiği ipuçlarını beğendim. 

"Eğitimci kimliğimizi kişisel değerler üstüne değil, evrensel değerler üstüne kurmalı ve okulda bunu yansıtmalıyız."

"Öğreten olmayın, öğrenme ortamını oluşturun. Öğrencilerinizin öğrenmesinde yol gösterici olun."

"Bilmediğiniz konularda, 'bilmiyorum' demekten asla çekinmeyin. Siz bilgi kaynağı değil rehbersiniz. Dürüstlüğünüz öğrencileriniz için her zaman daha önemlidir."

                         Sevgilerle, @kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim