Akilah Azra Kohen: Fİ (1.Kitap)


Yazar: Akilah Azra Kohen
Yayın Evi: Destek Yayınları
Sayfa Sayısı: 600
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
KonusuFi, deneyimin içinde kaybolmak yerine korkmadan deneyime sahip olmanın yolculuğudur. İçinde bolca bulunan manipülasyon, seks, aldatma ve aldanma hikâyeleri belki herkesin dikkatini çekebilir ama gerçeklerden yola çıkılarak ulaşılmak istenen yerde sadece farkındalık vardır.
Fi güzelliğin lanetlendiği, zekânın yağmalandığı, iyinin kurban edildiği ve kasaba kurnazlığıyla yönetilen bu gezegende, içine doğduğumuz bu kutsal hayatı kutlamak için yazılmıştır. Kendi potansiyelini keşfetme cesareti gösterebilmiş gerçek kişilere, çatlama cesareti gösterebilmiş tohumlara adanmıştır.
Bir kişiye duyulan aşktan daha acımasız bir şey var mıdır?


          



                           
                                          YORUMUM


     Kitabı aldığım zaman kişisel gelişim ile ilgili olduğunu düşünmüştüm ama okudukça daha çok entrikayla dolu bir roman gibi geldi. İçindeki karakterler hem çok gerçek dışı hem de fazlasıyla gerçek. Karakterlerin duyguları ön planda. Bazıların davranışları çok aşırı gibi geldi. Daha sonra yavaş yavaş karakterdeki yapmacıklık ve gerçekçilik oturmaya başlıyor.
     "Fİ"'de insanların güzellik ve mükemmeliyetçilik saplantıların peşinde nasıl koştuklarını ve onu elde etmek için aşırı çabalarını gözlemliyoruz. Tabi ki her zaman olduğu gibi suni bir duygu olduğu için sürdürebilirliği kısa sürüyor.
      Can'ın Duru'yu elde etmek için bütün kozlarını oynuyor ve istediği sonucu elde ediyor. Deniz pasif davrandığı için elindeki değerli varlığı kaybediyor...

     Kitabı zor okudum, karakterlerin düşünceleri ve davranışları beni yordu. Ama ben kolay kolay seriden vazgeçmem ve diğer iki kitabı da okudum. Devam kitaplarda karakterlerin hikayeleri devam ediyor ve çok ilginç fikirler edindim. O yüzden bu kitabı okurken zorlanırsanız biraz sabırlı olun ve seriyi bitirin.

                                                                        Sevgilerle, Uçurtma







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim