Ayşe Kulin : Veda (1. Kitap); Umut (2. Kitap); Hayat (3.Kitap); Hüzün (4. Kitap)




TANITIM: 

Hayat ve Hüzünde yazdıklarım, babamın da var olduğu dünyada geçirdiğim kırk yılın, dürbünüme çarpan resimleridir; özelimde ve ülkemde 1941 'den bu yana yaşadıklarımdan, gördüklerimden seçmelerimdir. Kitabıma, beni çok etkileyen, çok üzen, çok sevindiren, bende iz bırakan, belleğimde hep kalan anılarımı aldım.

1983'ten sonraki yıllarımın serüveni belki bir başka kitaba konu olur ama bu kitaplar, 1983 yılına kadar, Edip Cansever'e rahmetle selam olsun, "Ben Ayşe Kulin Nasılım?"'a yanıtımdır.

Veda ve Umut'ta ailesinin yaşadıklarından yola çıkarak Osmanlı'nın son günlerinden cumhuriyetin ortalarına kadar Türkiye'nin öyküsünü anlatan Ayşe Kulin, bu kez Hayat ve Hüzün'de kendi anılarını ve o anılarının geri planını oluşturan dünyayı anlatıyor.

Çağdaş Türk edebiyatının en sevilen kalemlerinden biri olan Ayşe Kulin'den, anıların, Türkiye ve dünya koşullarının iç içe geçtiği bir çalışma.
                                              YORUMUM
Ayşe Kulin'in hayatından kesitler. İlk kitabı dedesinden başlıyor. Osmanlının son yılları, ailenin geçirdiği sıkıntılar anlatılıyor. Ama aynı zamanda kadınların dayanışmasını görüyoruz. Aile daima beraber ve birbirlerine destek çıkıyorlar. Sonra Ayşe Kulin ve ailesiyle ilgili hikaye devam ediyor. Seriyi elinizden bırakamayacaksınız. Ayşe Kulin, ailesinde yaşananlar konusunda çok samimi yazmış. Her zaman ünlü yazarlar söz konusu olunca veya ünlüler mi demeliyim zannediyoruz ki onların hayatı daha kolay ama bu kitapları okuyunca insan farkına varıyor ki aile ilişkileri çok da faklı değil. Bazen hüzünlendiriyor bazen de güldürüyor . Bir yaşam öyküsü sayılır. Sürükleyici bir seri. Elinizden bırakamayacaksınız.

                                                                               Sevgilerle, Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim