Catherine Fisher : İncarceron (1.Kitap)


TANITIM: Bu Hapishane Canlı

Bir hapishane hayal edin: Öyle büyük ki içinde hücreler ve koridorlar, ormanlar, şehirler ve denizler var. Bir mahkûm hayal edin: Belleği yok, Dışarı'dan geldiğine emin, oysa Hapishane yüzyıllardır kapalı ve şimdiye kadar oradan kaçabilen yalnızca tek bir kişi var. 

Bir kız hayal edin: Bir malikânede, zamanın yasaklandığı bir toplumda yaşıyor; bilgisayarlarla yönetilen bir 17. yüzyıl dünyasına kapatılmış, istemediği bir evliliğe mahkûm, hem korktuğu hem de gerçekleşmesini arzuladığı bir suikast komplosuna karışmış. 

Biri içeride, diğeri dışarıda… Ama ikisi de tutsak. Incarceron'u hayal edin. Hem ürkütücü hem çok çekici ve bağımlılık yaratacak yeni bir serinin başlangıcı.

Dikkat çekici bir fütürist roman, nefes kesici bir tempo, zekice kurgulanmış bir olay örgüsü ve her iki mekânın tasarımında harika detaylar... Zamanlaması mükemmel, şaşırtıcı olaylar ve muhteşem bir son. Kesinlikle okunmalı."
-The Booklist-


                                         YORUMUM
İnanılmaz bir hayal gücü. Her ne kadar başta bir hapishaneden bahsetse de , hikaye uçsuz bucaksız bir bölgede geçiyor. Farklı boyutlarda yaşamdan bahsediyoruz. Sürprizlerle dolu bir macera. Kızın bir gerçeğin peşine düşmesiyle başlıyor ve bir çocuğun umutsuz olduğu dünyadan geri getirmesiyle gerçek dünyadaki dengeler değişmesine neden oluyor. Hayal gücünü zorlamak isteyenlere tavsiye ediyorum.

                                                                              Sevgilerle, Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim