Paulo Coelho: Brida


TANITIM: 

"Ruh-eşimi nasıl tanıyacağım?"
Wicca, Brida'ya "Riske girerek" dedi. "Başarısızlık, hayal kırıklığı risklerini göze alacaksın, ama aşk arayışından hiç vazgeçmeyeceksin. Arayışına devam ettiğin sürece sonunda zafere ulaşacaksın."

Brida, güzel bir İrlandalı kızın ve onun bilgiye erişme çabasının öyküsü. Brida, ona korkularının üstesinden gelmeyi öğreten bilge bir erkekle ve dünyanın gizli müziğine ayak uydurarak dans etmeyi öğreten bir kadınla karşılaşır. O iki kişi Brida'da Tanrı vergisi bir yetenek olduğunu görür; ama yeteneğini kendisinin bulabilmesi için genç kızı kendi içine doğru bir keşif yolculuğuna yönlendirirler.

Brida kendi yazgısını ararken, kişisel ilişkileri ile kendini dönüştürme isteği arasında bir denge kurmaya çalışır. Usta romancıdan çarpıcı bir aşk, tutku, gizem ve esriklik öyküsü.
                                                 YORUMUM

Yazar, bu kitapla insanın kendini tanıma arayışını anlatmış. Her ne kadar büyülü bir dünyayı anlatıyor gibi görünse de Brida'nın içsel yolculuğuna tanık oluyoruz.

Brida, yeteneğini keşfetmek için Büyücüden ve Cadıdan yardım alıyor. Eril ve dişil taraflarını keşfediyor. Kendi  korkularıyla yüzleşiyor. Aslında kendisini gerçekleştirme yolculuğunda  potansiyellerini ortaya çıkarmak için arayış içinde.  Reenkarnasyon ile insanlar "ruh-eşi"'nin peşine düşmektedir ve bulmadıkça da huzura kavuşamıyorlar. Ruhlar bölünmekte ve her insan diğer ruhlarla bir parçasını paylaşmaktadır. Ama doğru ruhu bulmak her zaman kolay değil. Her ne kadar ruh eşimizi arasak da önceliğimiz kendimizi tanımakta geçiyor. Kendini tanıdığında ve tam olduğunda ne istediğini daha iyi biliyor insan. Aslında bütünün bir parçası olduğumuzu bilirsek diğer canlılardan kendimizi soyutlamaz ve sevmek daha kolay olurdu.
Yeteneğimizi keşfetmeliyiz çünkü o zaman ancak mutlu olabileceğiz. Sınırlarımızı aşarak kendi potansiyellerimizi görebiliriz. Korkularımızın üzerine gitmeliyiz.
İlginç bir bakış açısıydı. Paulo Coelho kitaplarını seviyorsanız tavsiye ederim.

"Dışta olanı değiştirmek, içtekini değiştirmekten daha zordur."
"Gevşemek, tembellik ya da artık her şeyi yeterince bildiğimizi sanmak gibi yanlış bir düşünce yüzünden duracak olursak, Tanrı bizi yolumuza devam etmeye zorlar."
"bu noktaya nasıl, neden ve ne zaman geldiğimizi bilebiliriz ama neden ve niçin geldiğimiz sorusu her zaman cevapsız kalacaktır. Evrenin Yüce Mimarı'nın amacını, sadece Kendisi bilir. Başka hiç kimse bilemez."

                                                                Sevgilerle, Aygül Tunç

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim