Peter Prange : Son Harem


son-harem-peter-prangeTANITIM:İstanbul,1909. Avrupa ile Asya'nın aynı potada eridiği Boğaziçi kıyılarının hükümdarı II. Abdülhamid, Doğu'nun son bilmecesi. Ve hareminin gizli dünyasında gelecek hayalleriyle yaşayan Elisa ile Fatima. Biri gözdeliğe yükselmek için her şeyi yapabilecek kadar hırslı, diğeri aşka ve özgürlüğe hasret iki genç cariye. Ve Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşüyle, Abdülhamid'in haremi dağıtılır, yüzlerce cariye azad edilir. İki yakın arkadaş haremin duvarlarının ardında da hayatta kalmayı öğrenmek zorundadır. Elisa ile Fatima'nın dünyasında düşler yerini kâbusa bırakır, tek dayanak noktaları da ellerinden kayıp gider: Dostlukları! 

Peter Prange, Almanya'nın en ünlü tarihi roman yazarlarından biridir. Yazdığı hemen her kitap Almanya'da çok satanlar listesine zirveden girmektedir. Kitapları birçok dile çevrilmiştir.
                                         



                                                 YORUMUM
Abdülhamit II döneminde geçen bir dostluk hikayesi.
Bir Müslüman kızı olan Fatma ile Ermeni kızı Eliza ile arsındaki dostluk köylerinde başlıyor.Köylerine baskın yapılıyor ve iki kız bir köle tüccarın eline düşüyor, sonra da Hareme satılıyorlar. Haremdeki entrikalardan dostlukları sayesinde hayatta kalabiliyorlar. Abdülhamit tahtan indiriliyor ve harem dağılıyor. Kızların aileleri onlara sahip çıkıyor ve evlerine götürüyorlar ama Eliza ve Fatma 'nın kimsesi gelmiyor. Fatma ile Eliza ,bir erkeğin entrikaları yüzünden, araları bozuluyor ve ayrı düşüyorlar. Sonra hayatları yeniden kesişiyor. 
İnanılmaz dostluk hikayesi. O dönemi de merak ediyorsanız okumanızı tavsiye ediyorum.

                                                                      Sevgilerle,Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim