Laurent Gounelle: Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer


TANITIM:
Tanrı Daima Tebdil-İ Kıyafet Gezer
Mutluluğun kapını çalmasını bekleme, sen ona git 
Hayatını değiştirecek roman bu işte!
Bir düşünün. İntihar etmek üzeresiniz. Bir adam hayatınızı kurtarıyor, ama karşılığında sizinle bir anlaşma yapıyor. Bundan sonra o ne söylerse sorgusuz sualsiz yapacaksınız. Kendi iyiliğiniz için... Çaresiz, kabul ediyorsunuz ve hayatınızın iplerini tıpkı bir kukla gibi başkasının ellerine bırakıyorsunuz. Ve hayatınız eskisinden çok daha güzel oluyor. Yine de şüpheleriniz var: Bu adam aslında kim? Çevresindeki gizemli kişilerin sırrı ne? Sizden aslında ne istiyor?

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer, kendi kendimize koyduğumuz engelleri, korkularımızı ve önyargılarımızı nasıl aşacağımızın, kaderimiz sandığımız mutsuz bir yaşamı, bizi mutluluğa götüren bir yolculuğa nasıl dönüştüreceğimizin hikâyesi.

"Laurent Gounelle bir mutluluk fabrikatörü... Eğer mutluluğun bir reçetesi varsa, Gounelle o reçeteyi biliyor olmalı."
Le Figaro

"Yeni Coelho." 
L'Express

"İnsanın kendini arayışı ve başkasını anlaması hakkındaki bu benzersiz roman, kendine güven ve özgürlük üzerine işe yarar tavsiyeler veriyor."
France Soir

"Sürükleyici ve kolay okunan bir kitap. Hem iyi bir kişisel gelişim kitabı hem de güzel bir roman. Bayıldım!"
Critiques Libres

"Sonuna kadar gizemini koruyan, mizahi ve şiirsel bir roman." 
L'est-éclair
                                             YORUMUM

Bir insanın hayatındaki gelişen olaylar yüzünden nasıl intihara sürüklediğini görüyorsunuz. Bir psikiyatrisin sıradışı yöntemleri sayesinde, genç bir insanın iç dünyasının bütün temellerini yıkılmasına şahit oluyorsunuz. Sonuçların beklentinin ötesine ulaşması ile görüyoruz ki insan neleri aslında  başarabilir .Çok şaşırtıcıydı. 
Kendine güvenmek bu kadar zor olabilir mi?  Ve bu kadar da kolay elde edilebilir mi?
Her gece 3 tane başardığı şeyi yazmak; kızdığın kişiye intikam duyguları besleyeceğine mektup yazarak öfkenin dinmesine sebep olacağını bilmek; çok ilginç bir kaç tane örnekti.
İnsanlar, genelde iyi şeylere layık olmadıklarını düşünürler, bunu da aileden, çevreden gelen olumsuz eleştiriler yüzünden oluşur. Kendimizi çaresiz ve çözüm yokmuş gibi gördüğümüzden birer kurban rolüne bürünüyoruz. Aslında her şey bizim elimizde.  Değişmek, değiştirmek sancılı ve yalnızlık demektir. Sonunda daha mutlu olabileceğimizi bilsek de korkarız ve "çaresizliği" slogan haline getiririz.
Tavsiye ederim ,kendinizle ilgili bazı gerçekleri farkına varabilirsiniz.

"Tek gerçek yolculuk, tek gençlik pınarı, yeni manzaralara gitmek değil, başka gözlere sahip olmak, evreni bir başkasının gözünden, başkası yüz kişinin gözünden görmek, onların er birinin olduğu, her birinin gördüğü yüz evreni görmektir."
"Tanrı'nın sizinle dalga geçmesini mi istiyorsunuz, o halde ona bütün projelerinizi anlatın."
"En önemli şeyler kimi zaman hiç fark edilmeden geçip gidenlerdir."


                                                                   Sevgilerle,@kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim