O. Will : Çocukların Köyü


TANITIM:Peder Flanagan, ABD'nin Omaha Eyaleti'nin yirmi mil batısında kurmuş olduğu köyde zenci, Çin'li, Yahudi, Budist ve daha pek çok ırk ve dinden çocuklar, onun gözetimi ve bakımı altında yan yana kardeşçe yaşamıştır. Hiçbiri arasında asla herhangi bir ayrım söz konusu olmamıştır.....












                                                 YORUMUM

Peder'in insanüstü gayretine hayran kalmamak elde değil. Özellikle 100 yıl önce toplum bilinci o kadar gelişmemişken. Yoktan var etmesi, azmi ikna yeteneği ve çocuklara olan inancı toplum tarafından destek görüyor. Bunu da dilenerek, ya da çocukları istismar ederek yapmıyor. Bir çocuğa güvendiğini göstererek o çocuğun da kendisine güvenmesini sağlıyor ve hayata olan bakış açısını değiştiriyor. Çocukların ilgileri doğrultusunda destek veriyor böylece onları kötü ortamlardan uzak tutuyor. Dini aşılamak için yapıyor diyebilirsiniz ama bizim çevremizdeki din adamların da aynısını yapmasını dilerdim. Onun yerine şahit olduğumuz sadece çocuklara istismar. Bunu da dini kullanarak yapıyorlar ki kendilerini haklı olarak gösteriyorlar. Bu çocukların güvenleri sarsıyor ve onlar da hayata daha acımasız atılıyorlar.
Çocuklara okutun, siz de okuyun tavsiye ederim. Yapılabilecek o kadar şey var ama yalnızlaştırıldık ve "iyilikten maraz doğar" aşılandı. Kimseye güvenmiyoruz ve sadece Ramazan ayında "iyi" olmak için yarışıyoruz.

                                                                               Sevgilerle,Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim