Demet Altınyeleklioğlu: Pargalı ve Hatice


TANITIM:Gölgesinden doğan bir prenses ve hırsında boğulan bir sadrazam.
Kader, onları biraraya getirecekti.

Biri, öfkesi kılıçtan keskin, gazabı bin ölüme bedel bir babanın, Yavuz Sultan Selim'in biricik kızı. Geleceğin padişahı Süleyman'ın kız kardeşi. Hatice Sultan. Diğeri, büyük hayalleri olan bir köle. Pargalı İbrahim. Hayat onları büyük acılarla, öfkelerle biledi. Yüreklerinde aşk yerine kin ateşleri yaktı. Hatice, örselenmiş genç kızlığının ve yitirilmiş, gizli bir tutkunun ruhunda yarattığı enkazın altında ayakta durmaya çalışıyordu. Pargalı, sınır tanımayan hayallerinin ve içinde sakladığı korkunç sırrın mayaladığı intikam duygusuyla mucize arıyordu. Ve bir gün yolları kesişti. Herkes, içlerini yakan ateşin söneceğini, fırtınaların dineceğini sandı. Oysa kalplerinde küllenen ateş, Osmanlı'nın tarihini değiştirecekti.
                                         YORUMUM
Pargalı İbrahim,küçük yaşta ailesinden koparılmış ve Osmanlı topraklarında satılmıştır. Daha 15 yaşında iken çaldığı keman ile Şehzade Süleyman'ı etkilemiş ve açık sözlülüğü ile şehzadenin yol arkadaşı olmuştur.İki genç hayaller kurarlar: fetihler ve kanunlar konusunda. Süleyman onu Hasodabaşısı  yapar ,böylece İbrahim onun sağ kolu olur.
Hatice, 9 yaşında İskender Paşa'ya gelin verilmiştir. Daha 14 yaşına gelince dul kalır ve aşk nedir bilmez.
Yavuz Sultan Selim ölür ve Süleyman padişah olur.
Daha sonra Pargalı bir yolunu bulur ve Hatice ile evlenir. Güzel bir roman. Karakterlerin ilginç hikayeleri beni etkiledi.Tavsiye ederim.

                                                                            Sevgilerle,Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim