Veronica Roth: Kuralsız (2.Kitap) ; Yandaş (3.Kitap)


TANITIM: 


Tek Bir Seçim
Fedakarlık gerektirir
Tek bir fedakarlık
Kayıp getirir
Tek bir kayıp
Sorumluluk haline gelir
Tek bir sorumluluk
Savaş demektir
Tek bir seçim
Seni yok edebilir



Her seçimin bir sonucu vardır. Tris sevdiklerini -ve kendini- kurtarmak zorunda. Üzüntü, fedakarlık, kimlik, bağlılık, kurallar ve aşkla ilgili sorunlarla boğuşurken bu hiç de kolay olmayacak. Üstelik savaş başlıyor ve herkes tarafını seçmek durumunda. Ancak geri dönüşü olmayan bir yola giriyorsan, zafer getireceğini umduğun seçim, tüm hayatını altüst edebilir.

TANITIM:

Tek bir seçim
Seni dönüştürebilir

Tek bir seçim
Seni yok edebilir

Tek bir seçim
Kim olduğunu belirler

Birinin korkularını çekip aldığınızda, merhamet duygusunu da almış olursunuz.

Tris Prior'ın bir zamanlar inandığı topluluk sistemi çöküşün eşiğinde. Bu nedenle Tris, yeni bir dünya keşfetme fırsatını tereddütsüz kabul ediyor. Çünkü Tobias'la birlikte çitlerin ötesinde yalanlardan, iç içe geçmiş ilişkilerden ve acı hatıralardan uzak, yeni bir hayat kurma şansı olabilir. Oysa Tris'in öğreneceği gerçekler, ardında bıraktıklarından çok daha tehlikeli. Bildiği her şey anlamını hızla yitirirken, Tris insanın karmaşık doğasını anlamak için savaşmak zorunda. Tabii cesaret, dostluk, fedakârlık ve aşk gibi imkânsız seçimlerle de karşı karşıya.
                                             YORUMUM

"Uyumsuz"'un devamı. Tris, Tobias ve birkaç kişi kaçak durumuna düşmüş ve Dostluk grubuna sığınıyorlar. Bilgelik lideri onların peşinde ve Tris yakalanıyor. Çok kötü muamele görüyor ama sonunda kurtarılıyor ve hep beraber çitlerin ötesine kaçıyorlar. Bir grup tarafından kurtarılıyorlar ve gerçeği öğreniyorlar. Aslında hepsi bir deneyin parçası ve Tris'in annesi bundan haberdar olduğunu öğreniyorlar. Hikaye çok sürükleyici.
İnsanlığın her zaman güç peşinde olduğunu ve nasıl oluyorsa üstünlük derece kavramını her daim görülüyor. En küçük toplumda bile herkes herkese kendini laik görmüyor. İnsan sevdiği zaman karşısındakinin en iyi taraflarına odaklanıyor ve eksiklerini görmezden geliyor. Keşke daha çok birbirimizi sevebilsek ama insanlara karşı olan güvensizlik daha çok ağır basıyor. Filmleri yapıldı, fena değildi , sadece son film biraz değiştirilmiş. Son duyumlara göre devam filmi yapılmayacakmış. Kitap daha sürükleyici.

                                                                    Sevgilerle,Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim