Veronica Roth :Uyumsuz (1.Kitap)


TANITIM:Beatrice Prior'ın Chicago'sunda toplum, her biri belli bir erdemi yaşatmaya adanmış beş topluluğa bölünmüş durumda. Dürüstlük, Fedakarlık, Cesurluk, Dostluk ve Bilgelik. 


Her yıl, belli bir günde bütün on altı yaşındakiler, hayatlarının geri kalanında birlikte yaşayacakları grubu seçmek zorunda. 



Beatrice, hem ailesiyle kalmak, hem de kendi benliğini bulmak istiyor ama ikisini birden seçemez. 



Bu nedenle kendisi dahil, herkesi şaşırtan bir seçim yapıyor.



Genç yazar Veronica Roth heyecanlı seçimler, kalp kıran ihanetler, kan donduran sonuçlar ve beklenmedik aşklarla dolu karanlık bir geleceği anlatan gerilim serisinin ilk kitabıyla edebiyat sahnesine çıkıyor!

                                            YORUMUM

Savaş sonrası bir şehir tellerle örülmüş ve toplum beşe ayrılmış. Her topluluğun görevi var. Topluluklar Fedakarlık, Dostluk, Dürüstlük, Bilgelik ve Cesurluk olarak ayrılıyorlar. Her genç 16 yaşına girdiğinde topluluk seçebilir ve ailesi ile olan bağı kopar. Çünkü, topluluk kan bağından önce gelir. Topluluklara katılmadan önce sanal testine giriyorlar. Beatrice, kardeşiyle beraber bu teste tabi tutuluyor ama sonucu belirsiz çıkıyor. Bu gibi adaylara "uyumsuz" deniyor ve genelde yok ediliyorlar. Denetçisi olan Tori onu koruyor ve sonucunu değiştiriyor. Seçim gününde iki kardeş farklı topluluklara gidiyorlar . Beatrice, Cesurluğa katılarak ismini Tris değiştiriyor. Öğretmenlerinden olan Dört ile aralarında bir yakınlık doğuyor ve beraber Bilgelerin liderin oyununu çözüyorlar ama yapacakları pek bir şey kalmıyor o yüzden kaçıyorlar. Çok sürükleyici. Tavsiye ederim.

                                                                            Sevgilerle, Uçurtma

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim