J.K. Rowling: Harry Potter ve Ateş Kadehi (4. Kitap)


TANITIM: Harry Potter dizisinin dördüncü kitabı Harry Potter ve Ateş Kadehi, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda dördüncü sınıfa geçen Harry'nin başından geçenleri konu alıyor.

Yaz tatilinde yanlarında kaldığı Dursley'lerden bir an önce kurtulmak isteyen Harry, bir yolunu bulup arkadaşlarıyla birlikte Quidditch Dünya Kupası finalini izlemeye gidiyor. Bu yıl okuldaki en büyük yenilik ise Üçbüyücü Turnuvası. Hogwarts'ın yanı sıra iki rakip büyücülük okulunun katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik, yüz yıldan beri ilk kez düzenleniyor.

Büyücülük dünyasında her şey her zaman olduğu gibi heyecanla, sürükleyici ve şaşırtıcı. Ancak Harry'nin alnındaki yara izinin ikide bir acıması, korkunç bir olayın yaklaşmakta olduğunun habercisi.
                                            YORUMUM

Artık okul dışındaki büyücülerin yaşantılarını okuyabiliyoruz. Bir büyücünün evi nasıl acaba? Onları Bakanlıkları var mı? Kendi sporları olan Quidditch 'in Dünya Kupası için çekişmelerde görmek ilginçti. Ama daha ilginç olan Hogwarts 'ın dışında da büyücülük okulların olmasını öğrenmemiz. Okullar arası Üçbüyücü Turnuvası başladı ve nasıl olduysa bizim Harry de katılmak zorunda kaldı . Bu da Ron ile araları bozulmasına neden oldu. Ama ne turnuva ! Tabi ki işler ilginçleşiyor ve Voldemort yeniden insanımsı bir şekle dönüşüyor. Harry herkese gerçeği anlatıyor ama çok az kişi ona inanıyor. Bu yüzden arkadaşları ve bazı öğretmenler dışında bu savaşta tek başlarına kalıyorlar. 

                                                                         Sevgilerle, Aygül Demir



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim