Oya Doğan : Boşan da Gel


TANITIM: "1.85 boyunda, buğday tenli, geniş omuzlu, dolgun dudaklı, kara gözlü ve muhteşem gülümsemesiyle karşısındakinin soluğunu kesen, delicesine sevdiğim bu adama nasıl hayır diyebilirdim ki!"


En mutlu gününde hayatının erkeğiyle nikâh masasına doğru ilerlerken bunları düşünen Lara, yaşadığı bu rüyanın 2,5 yıl sonra kâbusa dönüşeceğini nereden bilebilirdi! Yoksa ilişkilerinin en başından beri kocası olmasını istediği Ege'nin "doğru erkek" olmadığını içten içe biliyor muydu?

10 yıl birlikte olduğu adamı terk ettikten sonra tüm hayatı bir anda değişen reklamcı Lara bir yandan asılan erkekler, kıskanç arkadaşlar, işgüzar patronlar ve içindeki kadınlarla uğraşırken, diğer taraftan hem muhteşem aşka ulaşmaya hem de boşanma travmasını atlatmaya çalışıyor. 

Boşan da Gel, genç yaşta boşanan güzel, kariyerinde başarılı bir kadının geçirdiği ruhsal değişimin sonunda aslında yaşadığı hayatın onu mutlu etmediğini fark etmesini ve "gerçek" Lara'yı bulmasını mizahi bir dille anlatıyor.


                                           YORUMUM

Bir kadının boşanmadan sonra yaşadığı süreç anlatılıyor. Komik bir dille anlatılmış. Her ne kadar modern bir kadın olursa olsun , hala toplumun gereksinimlerine göre hayatını şekillendirmesi ne kadar da düşündürücü. Ege'nin doğru kişi olmadığını bildiği halde sırf evlenmek için evlenmek böylece sözde aile kurma hayalini gerçekleştirmek ve aslında kendini değil çevresini mutlu etmektedir. Boşanan kadının toplumdaki yeri neredeyse hiç değişmiyor. Yine erkekler için olası bir hedef tahtası. Halbuki bir kadın eğer boşandı ise o bu prangayı yeniden takması zor. Lara'nın kendini yeniden bulması zaman alıyor ama sonunda yaşadığı değişim onu nihayet özgür bırakıyor. Boşan da gel, özgürlüğüne kavuşmak gibi algılamasın daha çok kendini yeniden bulmak ile alakalı bir kitap. Biz , sadece eşimize değil arkadaşlarımızın ve ailelerimizin de beklentilerini de karşılamak için çırpınırken kendi hayatlarımızı askıya alıyoruz.
Herkes yaşadığı hayata bakmalı ve ne kadarını kendi için yaşadığını görmeli. Dünya'ya bir kez geliyor ve fedakar olmak için çok kısa.

                                                                  Sevgilerle,Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim