Philippa Gregory: Nehirlerin Kadını (3.Kitap) Kuzenler Savaşı/ The Lady of The Rivers


TANITIM:Tutku. Tehlike. Büyü.

Güller Savaşı sırasında, ateş hattında tehlikeli bir yolculuk yapan Bedford Düşesi Jacquetta'nın büyüleyici hikayesi eşliğinde, bir ülkenin kaderinin değişimine tanıklık edeceksiniz.



Nehir tanrıçası Melusina'nın soyundan gelen Jacquetta, doğumundan itibaren geleceği görme yeteneğine sahipti. Çocuk yaşta amcasının evine yaptığı bir ziyarette, kendi gücünün tıpatıp benzerini, büyücülükle suçlanan genç mahkum Jeanne d'Arc'ta gördü. Birlikte tarot falı baktıkları sırada, Felek Çarkı kartının büyük sırrına ortak oldular. Ne yazık ki Jeanne'ın kaderinde, korkunç bir ölümle karşı karşıya kalmak vardı. Jacquetta, düş görmeye cüret eden bir kadını bekleyen tehlikelerle işte o zaman tanıştı. Kendini, hazır olmadığı bir evlilik, zamansız ayrılıklar ve amansız ölümlerle dolu çalkantılı bir hayatın içinde buldu Jacquetta. Yolu, Kral VI. Henry'nin sarayına düştüğünde, yeni kraliçenin sadık ve yakın arkadaşı olacak ve bir krallığın entrikalarında kaybolacaktı. Her şeye rağmen, kralı, kraliçesi ve kızı Elizabeth için savaşmaktan vazgeçmedi. Felek Çarkı, İngiltere tahtına hiç kimsenin beklemediği birini geçirecekti ve bu kişiyi sadece Jacquetta biliyordu. 



Beyaz Kraliçe'nin annesinin hikayesi...

                                            

                                                                                       YORUMUM

Jacquetta, Beyaz Kraliçe' nin annesi, büyücülük güçleri olduğuna inanılırmış. Kendisi aynı zamanda, Kraliçe Margaret'in hem nedimesi ve sadık bir dostuydu.
Jacquetta'nın ilginç hikayesini okuyacaksınız ve kaderin ilginç ağlarına şahit olacaksınız. İki defa evlilik yapıyor ve neredeyse her yıl doğum yapmakta. Bir yerden sonra saymayı bıraktım. Aynı zamanda devamlı Kraliçe'nin yanında olmak zorunda. Kocası asker olduğu için nadiren görebilmekte ama yine de aşkı dolu dizgin devam ediyor. 
Kuzenler savaşının başlangıcını okuyabilirsiniz. Kim haklı kim haksız anlamak zor. Ama olayları roman tadında şahit olmak isterseniz okumanızı tavsiye ediyorum.
Bu kitap sanki birinci kitap olmalıymış. 

                                                                          Sevgilerle, Aygül Demir


                                                                            MY REVIEW


Jacquetta, White Queen 's mother, is believed to have the witchcraft forces. She was a lady-in-waiting of Queen Margaret and  also her loyal friend.  You will read Jacquetta's interesting story and witness interesting networks of fate. She was married twice and was giving a birth almost every year. I stopped counting. At the same time, she always has to be with the Queen. Her husband is a soldier and she rarely sees him, but their  love is continuing without break.
You can read the beginning of the cousin war. It is  hard to understand who is right or wrong. But I would advise you to read it if you want to witness events like at the novel. This book should have been the first book.

                                                                                  Sincerely,Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim