Don Miguel Ruiz : Beşinci Anlaşma / The Fifth Agreement: A Practical Guide to Self-Mastery


TANITIM: 

Ustaca Sevmek Ve Dört Anlaşma

Kitaplarının Yazarı Don Mıguel Ruız'den

Yıllardır, basit ve derin mesajıyla dünyada milyonlarca insanın hayatını etkileyen Dört Anlaşma'dan sonra, Beşinci Anlaşma, yeni ve güçlü mesajıyla karşınızda…
İlk dört anlaşma yeterince zorlu olduğu için beşinci anlaşmanın daha sonra ele alınması gerekiyordu. Beşinci anlaşma tüm gerçeğinizi, sözler olmaksızın, hakikatin gözünden görmektir. Beşinci anlaşmayı uygulamanın sonucu, kendinizi tamamen olduğunuz gibi, başka herkesi de olduğu gibi kabul etmektir. Ödülü ise mutluluk ve özgürlüktür. 
Dört Anlaşma, hayatı gereksiz acılara boğan binlerce anlaşmayı bozmanın yollarını gösteriyordu, Beşinci Anlaşma ise doğarken olduğumuz kadar saf ve sahici olmanın gücünü, özgürlüğünü keşfetmemizi sağlıyor. 
Dört Anlaşma'da "Kullandığınız Sözcükleri Özenle Seçin, Hiçbir Şeyi Kişisel Algılamayın, Varsayımda Bulunmayın, Daima Yapabildiğinizin En İyisini Yapın" diyen Don Miguel Beşinci Anlaşma'da "kuşku duyarak dinlemeyi" öğretiyor.  
Çünkü konuşan, gerçeği, kendi inanç ve anlaşmalarının süzgecinden geçirerek algıladığı şekliyle sunar. Her birimizin hikâyesi, önyargılarımızla, varsayımlarımızla bulanıklaşmış olabilir. O nedenle, işittiklerimizi "hakikat" olarak kabullenmemeli, kuşkucu olmalıyız. 
Beşinci Anlaşma, kuşku duymanın özgürleştirici gücünü hakkını vererek kullanmayı armağan ediyor. Beşinci Anlaşma, sadece kendiniz olmakla mutlu ve doyumlu bir hayata kavuşma bilgeliğini armağan ediyor. Beşinci Anlaşma, yüreğinizle dinleyip, yüreğinizle anlamayı armağan ediyor. Şimdi yeni armağanınızı açma zamanı.
                                             YORUMUM

Dört Anlaşma'dan sonra Beşinci Anlaşma' yı da öğrendik. Bu anlaşmaları içselleştirirsek hayatımızı "Cennet Düşü"'ne çevireceğiz . Etrafımızı daha yalın bir şekilde görmeye başlayacağız. Kendim şimdiden bu konuda farkındalığımı yükseltmeye çalışıyorum. Bir şey hakkında düşünürken onun bu anlaşmalara göre irdeliyorum ve huzur buluyorum. Eskiden benim yanımda söylenen her sözde ve davranışta anlam arardım ama şimdi bunun benimle ilgisi olmadığını biliyorum. Hayatım daha berrak ve huzurlu. 
Kendimi değiştiriyor ve hayatımı yeniden kendi ellerime alıyorum.
Dünyanızı değiştirin.
"Beşinci anlaşmayı uygulamanın sonucu, kendinizi tamamen olduğunuz gibi, başka herkesi de olduğu gibi kabul etmektir. Bunun ödülü ebedi mutluluğunuzdur."

"BEŞİNCİ ANLAŞMA : KUŞKUCU OL AMA DİNLEMEYİ DE BİL"
"Dört Anlaşma kişisel dönüşümünüzün araçlarıdır, beşincisi ise kişisel dönüşümün sonu ve kendinize verebileceğiniz en büyük armağan olan kuşkunun başlangıcıdır."



                                                                            Sevgilerle, Aygül Demir

                                           MY REVIEW

After the Four Agreements we learned the Fifth Agreement. 
By internalizing these agreements, we will transform our life into "Paradise Dream".
We will begin to see our surroundings more simply. I am already trying to raise my awareness in this regard. When I think about something, I think of it according to these agreements and I find peace. I used to mean every word and behavior in my past, but now I know it's not about me. 
My life is clearer and more peaceful.

"The conclusion of the fifth agreement is that you Just as you are, accepting everything else as it is. The reward is your eternal happiness.  "
"THE FIVE AGREEMENTS:" Be suspicious but at the same time try to listen"
"Four Agreements are the means of personal transformation, the fifth is the end of personal transformation and the most greatest gift you can give yourself is the begining of being suspicious."

                                                                     Sincerely, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim