Franz Kafka : Şato /The Castle


TANITIM: Kafka Şato'da, tıpkı Dava'da da olduğu gibi şeffaflıktan yoksun, işlemeyen kurumlarla, otorite ve bürokrasiyi hicveder. Esrarengiz bir kont, ona ait bir şato; diktatörce eğilimler gösteren, hiyerarşi içindeki çok sayıda bürokrat… Roman, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun modern ulus devletlere ayrışmasının ertesinde yazıldığından, Kafka geleneksel otoritenin nasıl bir düzene evrileceğini sorguluyor olsa gerektir. Okur, romanın muammalarını çözmek için her türlü karmaşa, ikilem ve belirsizlik arasından yolunu bulmaya çalışacağı "aktif" bir okumaya davetlidir.






                                                  YORUMUM

Bu kitabı filmini izlediğim için aldım ama bana göre bürokrasiyi bu kadar net şimdiye kadar kimse anlatamamıştır. Bu yayın evinin tercümesi çok kötüydü o yüzden zaten sıkıcı olan bu konuyu okumam daha da sıkıcı hale getirdi. Filmdeki mesaj daha netti. 
Kadastrocunun yaşadı olaylar insanı çileden çıkartır ama bürokrasinin dişlisine takılananlar çok iyi anlayacaktır. Memurun pozisyonunu onu nasıl değiştirdiğini görüyorsunuz ve bu günlerde bunun biraz değiştiğini görmek rahatlatıcı olabiliyor.
şato kafka film ile ilgili görsel sonucu
















 Filmi ilginç bulacaksınız.  Kafka’nın Şato, Değişim ve Dava adlı üç eserinden yararlanılan filmi tavsiye ederim.

                                      Sevgilerle,@kitapdiari



                                       MY REVIEW


I bought this book because I watched the film,but according to me, the writer as nobody has told the bureaucracy so clearly until now.
The translation of this publishing house was very bad it made this reading, which was already boring, even more boring. The message in the movie was clearer. 
The events that the cadastre has experienced bring people out of the wilderness
but those who are caught in the gear of the bureaucracy will understand very well. You see how the position of the officer changed him and it can be comforting to see that it has changed a little these days.

You will find the film interesting. I would recommend the film, which is based on three works by Kafka: Castle, Change and Daze.

                                                                  Sincerely, @kitapdiari

Yorumlar

  1. Merhabalar,

    Ben de Franz Kafka'nın Şato isimli romanından en sevdiğim alıntıları okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/franz-kafka-sato-romanindan-en-sevdigim-17-alinti/

    Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim