Elena Favilli, Francesca Cavallo : Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler /Good Night Stories for Rebel Girls


TANITIM: Denizlerin derinliğinden ormanların kuytusuna, savaş meydanlarından şaşaalı saraylara, hastanelerden gökyüzünün sonsuz maviliğine, dünyanın ve zamanın her köşesinden kendilerine dayatılan kurallara ve geleneklere isyan etme gücü bulan kadınların hikâyeleri bunlar. Prenslerini bekleyen değil, kaderlerini ellerine alan prenseslerin hikâyeleri... Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler; yüz asi kadının, Sally Nixon, Cristina Portolano, Sarah Wilkins, Barbara Dziadosz gibi dünyanın dört bir yanından altmış asi kadın tarafından çizilen olağanüstü illüstrasyonlarla renklenmiş hayatları... Bildiğimiz dünyanın bilmediğimiz gerçekleri... Ödüllü yazarlar Elena Favilli ve Francesca Cavallo, olağanüstü yüz kadının maceralarından derledikleri masalsı gerçeklerle, okuyucuları keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Günün herhangi bir anında açıp okuyacağınız, elinizin altında bulunduğunda kendinizi iyi hissedeceğiniz, kızınıza anlatacağınız gerçek hayat hikâyelerinin masalsı versiyonu. Nesilden nesile annelerin kızlarına hediye edebileceği, ilham verici bir kitap. Aslında bir çocuk kitabı olarak tasarlanan çalışmayı, hep kitap “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde her yaştan genç kıza bir hediye” olarak yayımlıyor.
                                        YORUMUM

Bir günde bitirdim. Keşke çocuklarım küçükken elime geçseydi. Ama yine de kızıma okuması için vereceğim çünkü ne zaman çıkmaza girerse bu kitap ona ilham verecektir.  Bence erkek çocukları da okumalı böylece kızların da istedikleri her şey yapabileceklerini bilmeliler. Kitap çok özenle tasarlanmış ,tebrik ediyorum.
Rahatlıkla küçük kızlara hediye edebilirsiniz. Yer yer gözlerim doldu. Kız olduğum için gurur duydum. Hayran kaldım. İnşallah benim kızım da kendi çizdiği yolda en iyisi olabilir. Şimdiye kadar beni yanıltmadı ve onunla gurur duyuyorum.
"Bu kitaptaki yüz öykünün her biri, inanan bir kalbin dünyayı değiştirme gücünü ortaya koyuyor."
"Maceranın kendisi harcanan emeğe değer."-Amelia Earhart
"Yaşadığınıza göre, ışık üretiyorsunuz demektir."- Ann Makosinski
"Bir kadın değişmeye karar verirse, çevresindeki her şey değişir."-Eufrosina Cruz
"Bir çocuğa başaracağını hissettiği bir görevde asla yardım etmeyin."- Maria Montessori

                                                                    Sevgilerle, Aygül Demir


                                           MY REVIEW

I finished in a day. I wish  this book was printed when my children were small. 
But I will still give it to  my daughter because whenever she has difficulties this book will inspire her. I think boys should also read this book so they would know that girls can do whatever they want. The book is very carefully designed, congratulations. You can gift to little girls . Time to time my eyes filled with tears. I am proud to be a girl. I'm amazed. I hope my daughter also can be the best on her own path. He did not mislead me until now and I am proud of her.
"Each of the hundred stories in this book shows that  a believing heart reveals the power to change the world. "
 "The adventure itself is worth the effort spent." -Amelia Earhart
"If you live, you are producing light." - Ann Makosinski
"If a woman decides to change, everything around her will change."-Eufrosina Cruz
"Never help a child in a mission if he feels will succeed."- Maria Montessori

                                                              Sincerely, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim