Melanie Dickerson : Şifacının Çırağı / The Healer's Apprentice


TANITIM: Rose Hagenheim Kalesi'nde şifacının çırağı olarak çalışmaya başlar, bu köylü bir aileden olan Rose için olağanüstü bir fırsattır. Kan görmek onu son derece rahatsız etse de, mutlaka bunu başarmalıydı. Aslınsa onun gibi güzel, zeki ve alımlı bir kız için o kadar da zor olmamalıydı.

Bir gün usta şifacı uzakta olduğunda, gelecekte Dük olacak kişi Lord Hamlin yaralı bir halde kaleye getirilir ve onunla ilgilenmesi gereken kişi de Rose'dur. Rose şifacı olarak ona odaklanmak zorundaydı ve yarayla ilgilenirken, daha önce hiç hissetmediği bir duygu sarmalı içine kapılmıştı. Lord Hamlinin de aynı şekilde hissedip hissetmediğini merak etmeye başladığında yaşamının da enteresan bir hal alacağının farkında değildi. O gün kaderinin baştan yazılacağını nerden bilebilirdi ki? Gizemli bir kadınla ilişkisi olan Lord Hamlin içinde artık gelecek çok karmaşık bir hal alacaktı. Melanie Dickerson harika bir kurgu ve romantizm yaşatıyor bu kitapta bizlere. Hagenheim Kalesi'nin güzelliği gerçekçi bir ortaçağ dünyası çiziyor. 

Ortaçağ hikayeler, masallar ve romantizm seviyorsanız, bu kitabı mutlaka okumalısınız. 
                                        YORUMUM

Ortaçağ döneminde yazılmış bir hikaye. Daha çok 15 yaş genç kızların seveceği bir romantik roman. Rose , bir şifacının yanında çalışıyor ve tesadüfen Lord Hamlin ile tanışıyor. Aralarındaki aşk imkansız çünkü lordun nişanlısı var ve Rose alt tabakadan birisi. Aşırı bir Tanrı inancı hissedeceksiniz. Beni yer yer sıktı belki son 100 sayfa daha çok ilgimi çekti. Sadece yaşıma uygun değildi.

                                                       Sevgilerle, Aygül Demir

                                         MY REVIEW

A story written during the Middle Ages. It's a romantic novel to be loved by 15-year-old girls. Rose is working with a healer and coincidentally meets Lord Hamlin. Love between them is impossible because the lord has a fiancee and Rose is the one from  the lower class. You will feel an extreme God's faith. Book bored me, only the last 100 pages have been more interesting . It was not just my age.

                                                                       Sincerely, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim