Stephenie Meyer: Kimyager / The Chemist

TANITIM: "Meyer, tansiyonu hiç düşürmeden ve bilgi akışını kontrol altında tutarak okurun merakını ustalıkla, kitap boyunca en yüksek seviyeye çıkarmayı başarıyor… İnsanlar sadece Meyer'in kitaplarını okumak istemiyor; kitabın içine girip orada yaşamak istiyorlar."

-Lev Grossman, Time-



"Meyer ışık saçan bir berraklıkla yazıyor, okurların ve paylaştıkları düşün arasına asla girmiyor… O gerçek bir cevher."
-Orson Scott Card, Ender Serisi yazarı-



"Meyer, gösterişli üslup geleneklerinden ziyade ilişkilerle ilgileniyor… Verdiği olumlu hayat dersi insanı yatıştırıyor."
-Jeff Giles, Entertainment Weekly-



"Stephenie Meyer romanlarını okumuyor, ilginç ve gerçekçi karakterleriyle birlikte adeta yaşıyorsunuz. Meyer okuyucuyu karakterlerin hayatına öyle bir sokuyor ki, onlar için duyduğunuz merak ve endişe bir noktada çaresizlik seviyesine ulaşıyor."
-Ridley Pearson, White Bone yazarı-
                                         YORUMUM

Abartısız iki günde kitabı bitirdim. Sürükleyici bir kitap. Fantastik değil ama kurgu ve karakterler harika.Biliyorum bu yazarın kitapları her zaman olağanüstü varlıklar üzerine. Ama eğer saklanmak zorunda kalırsanız bu kitap size kılavuz olabilir. Bu kitabı kimya öğretmenlerine tavsiye ederim, özellikle öğrencilerin kimyaya ilgiyi artırmak isterlerse. 
Küçük bir kız gibi görünse de Alex kimya bilgisiyle nice suikasten kurtulabiliyor. Neredeyse tek başına bir ordu. Daniel ve kardeşi ile ilişkisi onun hayata olan bakış açısını değiştirdi.
Köpeklerin yapabilecekleri şeyleri okuyunca daha da hayran oldum onlara. Tek kelimeyle nefes kesici bir roman. İnşallah, filmi de yapılır. Tavsiye ederim. 

                                                            Sevgilerle, Aygül Demir

                                             MY REVIEW

I finished the book in two days without exaggeration. A gripping book. It is not fantastic but the fiction and characters are great. I know this writer's books are always about extraordinary beings. But if you have to hide, this book can be your guide. I would recommend this book to chemistry teachers,especially if they want the students to increase their interest in chemistry.
Even though she looks like a little girl, Alex can get rid of many assassinations with her knowledge of chemistry. It's almost an army alone. The relationship with Daniel and his brother changed the point of view of her life.

I was even more fascinated  about dogs when I read things they could do.
It's a breathtaking novel in one word. God willing, it can be filmed. I advise.

                                                           Sincerely, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim