Turgut Özakman : Romantika


TANITIM: 'Romantika', Turgut Özakman'ın 'Korkma İnsancık Korkma'dan sonra, ikinci romanı.
Yine şaşırtıcı bir aşkın öyküsü. Bir aşk güzellemesi. 1960-1987 dönemine özgü çalkantılar. Sürprizler, oyunlar, dönüşümlerle dolu, gizemli bir ilişkinin gizli tarihi. Kuşaklar arası çatışmalar. Renkli, ilginç, şaşırtıcı karakterler. Kıvrak, akıcı, neşeli bir dil, yalın bir üslup.
Çok açılı bir anlatım tekniği, usta işi bir kurgu.
Konusu, kişileri, tekniği, kurgusu ile farklı bir roman.
...
Aşk keyifli bir işemedir! Metabolizma hastalığıdır! Afyondur! Köleliktir! Yanılsamadır!, Doğanın aldatmacasıdır! Aşk havuzunda kazlar yüzer. Yaşasın seks!"
...
"Kendinden başkasını sevmeyen, bedenini kutsayan, kafası yerine bilmemnesi ile düşünen birinin aşkı anlamasını, övmesini beklemenin, bir kurbağadan arya söylemesini istemek kadar gülünç olduğunu bilirim."
...
"Sevene yılan bile dokunmaz. Bu büyük ve önemli sözü daha duymamış olabilirsin. Çünkü az önce uydurdum. Ama bir gün kalbi olan herkesin, bu sözü benimseyeceğine inanıyorum."
...
"Olayları özel bir yöntemle not ettim. Aklını çalıştırırsan kolayca çözebilirsin."
..
"Her şey şu basit, çocukça, sefil işaretlerin içindeydi ve çözemiyorduk. Hani kolaydı baba?"
...
"Bir gün 'aşk ihtilaldir' demiştiniz. Bu sözün anlamını şimdi anlıyorum. Aşk gelince, gerçekten yeni bir dünya kuruluyormuş. İçimde, varlığından haberli bile olmadığım yeni duygular keşfediyorum. Eskiden göl balığıydım. Şimdi akıntıya karşı yüzen bir sazanım."
... 
bin yıllık özlemle sarılmak istiyorum
rüyalarını bile kucaklamak için.

                                         YORUMUM

Yukarıdaki tanıtıma imzamı atabilirim. Gerçekten güzel bir kitap. Aşık olup da her şey sizin aleyhinize olsa bile oldu kadarıyla yaşayabilmek gerçekten cesaret ister. Biz insanoğlu benciliz az ile yetinemeyip daha fazlasını isteriz ama bu kitaptaki aşıklar farklı. Onlar birbirlerini bu kadar sevdikleri halde, mutsuz oldukları aile düzenini bozmuyorlar. Genelde fedakarlıklar çocuklar içindir. Çocuklar büyüyünce sizin de bir birey olduğunuzu ve kendiniz için de bir şeyler yapmanız gerektiğini  daha iyi görebiliyorlar. 
Şimdiki evlilikler nasıl çabuk da bitiyor. Bazen doğru geliyor ama işin içinde çocuklar olunca bu kadar da kolay olmamalı diye düşünüyorum. 

                                              
                                                     Sevgilerle, Aygül Demir


                                         MY REVIEW


I can put my signature on the above introduction. It's a really nice book. 
It really takes courage to be able to live as far as it goes, even if everything is against your love. We humans are selfish and  we always want more, but lovers in this book are different. Although they love each other so much, they do not disrupt the family order . Generally, sacrifices are for children. As children grow up,they can see better that you are an individual and that you need to do something for yourself. It is ınteresting to see how the present marriages end very easily. Sometimes it feels right but I do not think it should be so easy when there are kids to be grown up. 

                                                         Sincerely,Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim