R. J. Palacio : Mucize / Wonder


TANITIM: Kaderinde Sıradışı Olmak Varsa Sıradan Kalamazsın…

Merhaba, adım August. Size nasıl göründüğümü anlatmayacağım. Aklınıza ne geliyorsa muhtemelen ondan daha kötü görünüyorumdur.

August (Auggie) Pullman yüzünde fiziksel bir bozuklukla doğduğu için, normal bir okula gidemiyordu… şimdiye kadar. Yakında Beecher Ortaokulu'nda beşinci sınıfa başlayacak ve ömrünüzde bir kere bile "yeni çocuk" olduysanız, bunun ne kadar zorlu olduğunu tahmin edebilirsiniz. Dondurma yemek ve Xbox'ında oyun oynamak gibi sıradan şeyleri seven Auggie aslında sadece sıradışı yüzü olan, sıradan bir çocuk. Peki, yeni sınıf arkadaşlarını, görünüşünün ardında kendisinin de onlar gibi olduğuna ikna edebilecek mi?

"Mucize aslında… tam bir mucize. Kendinize bir iyilik yapın ve bu kitabı okuyun; hayatınızı iyileştirecek." 
-Nicholas Sparks, New York Times çoksatan yazarı-

New York Halk Kütüphanesi, Okuyup Paylaşma Seçkisi
E.B. White Read Aloud Ödülü
Christopher Ödülü

"Cesaret ve gerçeklerle dolu Mucize, etrafımızı saran güzellikleri fark etmeyi anlatıyor. Auggie Pullman'a âşık olmamak imkânsız." 
-Rebecca Stead, Newbery ödüllü yazar-

"İlk kitaplar nadiren bu kadar etkileyicidir; okurların gözünü ve yüreğini açma gücüne sahip, nadide bir hikâye." 
-Publishers Weekly-

"Mucize, kocaman yürekli bir kitap… hepimizin nasıl kırılgan, kusurlu ve mükemmel güzellikte varlıklar olduğumuzu gösteriyor." 
-Julia Alvarez-

"Unutulmaz bir nezaket, cesaret ve mucizenin hikâyesi." 
-Kirkus Reviews-

"Mucize, sevgi, hüzün ve insan yaşamının değeri hakkında çok güzel bir hikâye. Okuduktan sonra daha iyi bir insan olmayı istememek mümkün değil." 
-Patricia Reilly Giff, Newbery ödüllü yazar-

                                                                               YORUMUM


Tek kelimeyle mükemmel bir kitap. Baştan çok üzücü olacağını düşündüm ama bana göre daha çok komikti. August (Auggie) Pullman, genetik bir bozuklukla doğmuş. Yüzü ile ilgili şekil bozukluğu var ve bir sürü ameliyat olmuş ama yine de herkes onu görünce afallıyor. Kitapta olaylar bazen August tarafından anlatılıyor bazen de diğer kahramanlar tarafından. Şimdiye kadar ev eğitimi görmüş olan August ilk defa okula başlıyor. Bazı zorluklarla karşılaşıyor ama zekası ve komik olması ile arkadaşlar edinebiliyor. Ona yapılan haksızlıklara rağmen nezaketini hiç kaybetmiyor. Bir yıl içinde okuldaki öğrencilerde büyük değişim görülüyor. Herkes hoşgörülü olmayı ve daha nazik olmaya başlıyor.
Herkese tavsiye ediyorum ama daha çok çocuklara çünkü onlar daha hoşgörülü olabilirler. Biz büyükler genelde onlara şekilciliği öğretiyoruz. Onlara insanlara gözleriyle değil kalpleriyle bakmasını öğretin. Bu kitap iyi bir örnek.

"Sıradan olmamanın tek nedeni, kimsenin beni öyle görmemesi."
"Evren belki bir piyangodur ama eninde sonunda karşılığını verir. Evren tüm kuşlarını gözetir."

                                                                             Sevgilerle, Aygül Demir

                                                                
                                                                              MY REVIEW
 
In one word it is a perfect book . I thought it would be very sad , but instead it was funny to me. August (Auggie) Pullman was born with a genetic disorder. There is deformity on his face and he has got a lot of operations but still everyone is stunned when they see him. In the book events are sometimes told by August and sometimes by other heroes. August, who has had home training so far,the first time will go to school. He's facing some difficulties but with his intelligence and being funny he could make new friends. Despite the injustices made to him, he never lost his courtesy. Within a year there is a big change in the students in the school . Everyone is becoming tolerant and becoming more gentle. 
I recommend everybody but more  to children because they can be more tolerant. We adults usually teach them the formalism . We should teach them to look at people with their hearts not with their eyes . This book is a good example.

"The only reason you're not ordinary is that no one sees me like that." 
"The universe may be is lottery but in the end it gives you the best. The universe takes care of all its birds. "

                                                                           Sincerely,Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim