Tuğba Sarıünal : Akıl Tutlması


TANITIM: Birden fazla duyguyu bir arada ama farklı bir bakış açısıyla anlatmayı başaran yazar, Akıl Tutulması romanıyla okuru âdeta bir bulmacanın içine davet ediyor. 
Bağımsız karakterlerin kesişen yolları, aklın sınırlarını zorlayacak gerçekçi bir kurgu ve tahmin edilmesi mümkün olmayan bir final… 
Gerçeğin peşinden gitmek hiç bu kadar sürükleyici olmamıştı. 
Hayatın içinde insanlara kendini göstermeden sallanan adalet terazisi, görevini mükemmel şekilde yerine getirmeye devam ediyordu. Sebepleri göremediğimizde, adına tesadüf diyorduk. Oysa beynimiz, tüm bağlantıları görebilecek kadar gelişmiş değildi. İyiliğin ve kötülüğün savaşında hayat, kendi dengesini çoktan kurmuştu. Kesişen kaderler bile bir sonuca hizmet etmek için vardı. İnsana iyi niyetini de kötü niyetini de karşısında bekleyen bir ayna gibi geri veren, en zekilerimizin bile anlamlandıramadığı üstün bir güç. Belki de tesadüf dediğimiz şey, Tanrı’nın yeryüzündeki gizli kalma şekliydi. 


                                                YORUMUM

Soluk soluğa okuyacaksınız. Kurgu ve karakterleri çok beğendim. Kaçırılma, cinayet, genetiği bozulmuş virüsler ... Her karakter bir şekilde bağlantılı. Özellikle polis karakterini çok beğendim . Türk polisi bilime açık görüşle yaklaşması ilginçti. Genetik ile ilgili ilginç bilgiler verilmiş. Gerçekten de hikayeden şu ortaya çıkıyor:İnsanlar plan yapar, Tanrı güler. Tavsiye ederim.

"Bir toplumda çoğunluk nasıl davranırsa normal odur. Değilse bile bir süre sonra herkese normal gelmeye başlar."
"Kaybedilen en kıymetli eşyanın, çalınan paranın hatta ölümün bile acısı unutuluyor ama kaçırılan fırsatlar asla akıldan çıkmıyordu."
"İnsanı kötüye götüren amaçsızlık, değersizlik ve sevgisizliktir. Asla parasızlık değil."

                                                            Sevgilerle,Aygül Demir



                                                       MY REVIEW

You will read breathlessly. I like fiction and characters very much. Kidnapping, murder, genetically damaged viruses ... Each character is linked in some way. I especially like the police character. It was interesting to see  that the Turkish police  officers have clear vision approach toward  science . Interesting information on genetics. Indeed, it turns out from the story that : People make plans, God laugh. I advise.

"How a majority in a society behaves it is normal. Even if not, after a while everyone starts to see as normal. "
"The most precious property could be lost,  money could be stolen, even death after a while  could be forgotten but missed opportunities would be never out of mind."
"It is the purposelessness, worthlessness and lovelessness that lead to misconduct. It's never pennilessness."

                                                                         Sincerely, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim