Pınar Gogulan : Lacivert


TANITIM: Pınar Gogulan Sırların, gölgelerin,

kör noktaların, en derinlerdekinin su yüzüne çıkma hikâyesi
Tıpkı sen gibi,
Tıpkı ben gibi ..
• • •
Bir yüzleşme hikâyesi Lacivert... İçinde zıtlıklar, derin acılar, büyük coşkular, bitmez sorgular, çaresizlikler ve masmavi umutlar taşıyor. 
Ölümün sıcak koynundan sıyrılıp yaşamın soğuk gerçeğiyle yüzleşme ve regresyon yardımıyla geçmişle tanışma serüveni bir anlamda... Şimdi tüm bu duygular, yüzleşmeler, yanılsama- lar ve sorgular başkalarına şifa oluyor. Birleşmek ve bütün olmak için...










                                                                                          YORUMUM



Yazar, ikinci oğlunun doğumu ile ilgili bir sürü plan yapıyor ama olaylar planladığı gibi gelişmiyor. Doğumdan sonra bazı komplikasyonlar oluyor ve Pınar ölümün eşiğinden dönüyor. Ondan sonra hayatında bir Mor var. Ağır depresyon geçiriyor. Nihayet bir şekilde bu bunalımdan çıkıyor. Yoga sayesinde hiç bilmediği yönlerini keşfediyor ve huzura kavuşuyor. "Ölüme yakın deneyim" ile ilgili araştırmalar sonucu regresyonu deneyimlemeye başlıyor. Geçmiş hayatları ile ilgili çok ilginç keşiflerde bulunuyor ve bu konuda diğer insanlara da yardımcı oluyor.
Bu konuları merak ediyorsanız, bu kitap size bazı ipuçları verebilir. 

"Yaşamdaki en usta öğretmenlerimiz kocalarımız! En büyük sınavlarımız, gelişimimiz, okulumuz da evliliklerimiz."
"Gölge hayatlar, negatif karmalar yarattığımız hayatlardır. Ruh öylesine saf ve ışık ki, zihin egoya teslim olduğu, vesveselerin içinde kaybolduğu ve karanlığa başvurduğu hayatlardan sonra, yaşadığı vicdan azabı ve suçluluk duygusuyla kendi cehennemini yaratıyor."
"Enerjiniz temizlendikçe bereketiniz artacaktır."


                                                                      Sevgilerle, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim