Thich Nhat Hanh: Farkındalığın Mucizesi /The Miracle of Mindfulness: An Introduction to the Practice of Meditation


TANITIM: Farkındalığın var olması yaşamın var olması anlamına gelir... Farkındalık bizi unutkanlıktan ve dağılmaktan kurtarır ve yaşamın her anını dolu dolu yaşamamızı sağlar.


Farkındalığı sağlamak için nasıl nefes alındığını bilmemiz gerekir, zira nefes almak dağılmayı önleyen doğal ve müthiş etkili bir araçtır. Nefes, yaşamı bilinçliliğe bağlayan, bedenimizle düşüncelerimizi birleştiren bîr köprüdür. Zihnimiz dağıldığında onu yeniden denetlemenin bir aracı olarak nefesi kullanabiliriz.
Zen ustası Thîch Nhat Hanh, farkındalığın mucizesinin tamamen uyanık ve şuurlu olma becerilerini geliştirmekten geçtiğini gösteriyor. Sade ve duru anlatımıyla ve hoş öyküler aracılığıyla bize pratik uygulamalar sunuyor. Bulaşık yıkamaktan mandalina yemeye kadar, her anın ve en basit eylemin daha büyük bir benlik anlayışına ve huzura yaklaşma fırsatı barındırdığını okura hatırlatıyor.



"Meditasyon uygulamasının bilgeliğine ve güzelliğine en iyi girişlerden biri."
New Age Lournal



"Thich Nhat Hanh'ın barış için düşünceleri, Thich Nhat Hanh uygulandıkları takdirde dünya kardeşliği ve insanlık için evrensel bir birlik abidesi oluşturacaktır,"
Martin Luther King

                                                               YORUMUM

Düşüncelerimizde kayboluyor ve ne yaptığımızın farkında olmadan yaşıyoruz. Yazar, bizim günlük yaptığımız işlere farkında olup öyle yaşamamızı öneriyor. Ben, bulaşık yıkarken bir sürü düşünce ile boğuşuyor ve nasıl yıkadığımın farkında bile değilim. Ama şimdi anlıyorum ki, bulaşık yıkarken orada olduğumun farkında olmalıyım. Nefes teknikleriyle, hayatı yaşadığımızı farkına varmamız isteniyor. Artık nefes çalışmaları yapabildiğim için, günlük faaliyetleri yaparken anda olmak için çaba harcıyorum. Biraz zor ama yapınca insan gülümsüyor. Kendine odaklanmak güzel bir duygu. Meditasyon ile ilgili egzersizler var. Yazarın hikayeleri düşündürücü.  Tavsiye ederim.

"Farkındalık, dağılmış aklımızı ani bir aydınlanmayla geri çağırarak yaşamın her anını yaşamamız onu yeniden bütünlüğe kavuşturan bir mucizedir."
"Nefes, yaşamı bilinçliliğe bağlayan, bedeninizle düşüncelerinizi birleştiren bir köprüdür."
"Ölümün yüzüne bakmalıyız, onu tanımalı ve kabul etmeliyiz, tıpkı yaşama bakıp onu kabul ettiğimiz gibi."

                                                                           Sevgilerle,Aygül Demir

                                                                                         MY REVIEW

We are lost in our thoughts and we live without knowing what we are doing. The writer wants from us to be aware of the things we do daily and suggests that we live in that way. I am struggling with a lot of thoughts while washing dishes and I do not even know how I wash them. But now I see that I must be aware that I'm there when I wash dishes. With breathing techniques, we are asked to be aware of the fact that we live. Now that I can do breathing exercises, I make an effort to be there when doing daily activities. It's a bit hard, but after time you smile. It's a good feeling to focus on yourself. There are exercises related to meditation. The author's stories are engrossing. I advise.

"Awareness, recalled with a sudden enlightenment scattered mind to live every moment of life  is a miracle that reunites it. "

"Breath is a bridge that connects life with consciousness, your body with your thoughts."

"We have to look at the face of death, we must recognize and accept it, just as we look at life and accept it."

                                                                             Sincerely,Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim