Delia Steinberg Guzman : Yaşam İçin Felsefe / Philosophy For Living


delia steinberg guzman yaşam için felsefe ile ilgili görsel sonucuTANITIM: Şüphesiz bu ince ancak büyük kitap, içinde barındırdığı bilgeliği ve pratik tavsiyeleriyle kendi içsel dağının doruklarına tırmanmaktan yorgun düşmüş bedenlere ama mutlu ruhlara sahip maceraseverlerin yanlarında ayırmayacağı bir başucu rehberine dönüşecektir.
Antonio Romero











                                                                                 YORUMUM

"Aktiffelsefe Derneği" 'nde felsefe derslerine başladım. Bu kitabı alarak,  felsefenin hayatımda ne gibi katkısı olacağını anladım. Herkes felsefe yapabilir, bunun için özel eğitime gerek yok. Ama herkes filozof olamaz çünkü bir filozof hayatını inançlarına sadık olarak yaşamalı. Hiç kolay olmadığını anladım. Bir şeye inanmak başka ama onu yaşayarak uygulamak bambaşka. Felsefe, bilgeliğe aşk olarak tanımlanıyor. Dahası, hayatın anlamını aramak, sorular sormak ve yılmadan araştırmak. Sonra da cevapları içselleştirmek lazım. Kendini doğa ile bir bütün olduğunu bilmek, çevreye olan bakış açını değiştiriyor. Canlılardan ayrı olmadığına farkına varmak , seni alçak gönüllü yapıyor. Ama diğer canlılardan farklı olarak, düşünen bir varlık olduğun için de daha fazla sorumluluk yüklüyor. 
Felsefeyi merak edenler bu kitabı bir kılavuz olarak okuyabilirler. 

"Kişiliğimize hükmetmek, onu daha uyumlu bir hale getirmek, tecrübelerimizi başkalarıyla paylaşmak, başkalarına yardım etmek ve mümkünse gereksiz acıları engellemek için felsefe çalışıyoruz."
"Eylem, yaşamdan zevk almamızı sağlayan büyük bir enerji kaynağıdır."
"İnanç sahibi insanlar hoşgörülüdür, sağlam inançları olmasına rağmen başka inançlara da açıktır.Hem kendilerine hem de başkalarına yaşam alanı yaratmayı bilirler."
"Başkalarını kendini gerçekleştirmesini hor gören, kendini gerçekleştirmez."

                                                                          Sevgilerle, Aygül Demir


                                                                                       MY REVIEW

I started working on philosophy at the "Aktiffelsefe Association".  By taking this book, I understand what the contribution of philosophy will be in my life. Everyone can do philosophy, there is no need for special education. But not everyone can be a philosopher because a philosopher lives his/her life, faithful to his/her beliefs. I understand that, it was not easy. Believing in something is another, but it is quite different to practice it by living. Philosophy is defined as a love for wisdom. What's more, looking for the meaning of life, asking questions and  investigate  undauntedly. Then you need to internalize the answers. Knowing that you are a whole with nature changes the way you look around. Being aware that you are not separate from the living make you humble. But unlike other creatures, you also have more responsibility for being  a thinking creature . Those who are curious about philosophy can read this book as a guide. 

"We work philosophy to rule our personality, to make it more harmonious, to share our experiences with others, to help others, and to prevent unnecessary pangs."
"Action is a great source of energy that allows us to enjoy life."
"Faithful people are tolerant, and although they have solid beliefs, they are open to other beliefs. They know how to create a living space for themselves and others."
"The one who contempts others to realize herself/himself, he /she does not perform oneself. "

                                                                               Sincerely, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim