Dr. David Richo : Geçmiş Şimdi Olduğunda: İlişkilerimizi Baltalayan Duygusal Yaraları İyileştirme yolları / When the Past Is Present: Healing the Emotional Wounds that Sabotage our Relationships


TANITIM: "Geçmiş asla sona ermez, hatta geçmez bile" diyen Faulkner birçoğumuzun belki de pek farkında olmadığı bir gerçeğe dikkat çekiyordu.İnsan olmanın acı gerçeklerinden biri de, özellikle geçmişimiz duygusal acılar veya hayal kırıklıkları içeriyorsa, geçmişi tekrarlamak üzere donanmış olmamızdır. Eşimizde, sevgilimizde, arkadaşlarımızda, düşmanlarımızda, hatta yabancılarda farkında bile olmadan geçmişimizin önemli figürlerini görürüz. Geçmişi arkamızda bırakıp ilerlemek istememize rağmen, ebeveynlerimizin veya aramızda çözümlenmemiş sorunların olduğu kişilerin rollerini yeni birilerine vererek hayatımızı sürdürürüz. Sigmund Freud buna "aktarımlar" diyor. Aktarım bilinçsizdir; duygusal olarak tıkanıklık yaratan sorunları çözümlemek üzere geçmişimize dönme arzusudur. Tıpkı huzursuz ruhlar gibi, olayın gerçekleşmiş olduğu veya belki de tam istediğimiz şekilde gerçekleşmemiş olduğu eve döneriz. Fakat dadandığımız ev, eskiden oturduğumuz ev değil, şu anda yaşadığımız yerdir.Geçmişimizin hayat gemimizde bulunan zorunlu ve mahir bir kaçak yolcu olduğunu idrak ettiğimiz sürece, durumun farkındayız demektir. O zaman gemimizin yolcu listesini güncelleştirmek için uygun durumda oluruz.



                                                                              



                                                         YORUMUM

Kitabı yavaş yavaş okudum, çok ilginçti. Farkına varıyorsun ki, geçmişte yaşadığın olumsuz ilişkileri şimdiki zamanda hayatındaki insanlar da  aynı şekilde aktarmaya devam ediyorsun. Eğer bunun farkına varırsan çözüm yollarını gösteriyor. Seçtiğiniz koca veya karınız, arkadaşlarınız, patronunuz v.b tesadüf değil. Aktarımla biz geçmişi bugüne taşıyoruz. Kendi benliğinizi keşfetmek için güzel bir kitap. Uygulamalar vermesi de daha da faydalı hale getirmiş oluyor. Tavsiye ederim. 

"Aktarmada şimdi ve burada olan bir kişi, geçmişimizde var olan ve aramızda çözümlenmemiş meselelerin bulunduğu bir başka kişiyi simgeler."
"Aktarımımızı bilinçli hale getirdikten sonra büyümenin, saplanıp kaldığımız aile meselelerinden çıkmanın ve yaralarımızı iyileştirmenin bir yolunu buluruz."
"Günümüzde hayatta kalmanın yolunun, artık kolaylıkla arkadaşlık kurabilmekten ve bitirebilmekten geçtiği gerçeğine de alışabiliriz."
"Geride bırakmamız gerekenleri bırakarak hayatımıza devam edebiliriz; çünkü kendi kendimize yeterli olabiliriz."

                                                                                Sevgilerle, Aygül Demir
  


                                                                                             MY REVIEW


I read the book slowly, it was very interesting. You notice that you continue to convey the negative relationships you have experienced in the past in the same way in people in your life. If you realize this, he shows you solutions. Your husband or wife, your friends, your boss is not a coincidence. We transfer our history to today. It's a good book to explore your own self. Making applications is even more beneficial. I advise you.

"A person who is now and here in the act, a symbol of another person in our past who has unresolved affairs among us."
"After we make our transfer conscious, we grow up, we find a way to get out of family affairs and to heal our injured ones."
"The way to survive today, we can now get used to the fact that we can now easily make friends and finish it. "
"We can keep our lives by leaving what we have left behind because we can be enough for ourselves."

                                                                                                Sincerely, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim