Delia Steinberg Guzman : Özgürlüğe Uçuş


TANITIM: Aynı zamanda iyi bir müzisyen olan yazar, psikolojik bir hücreye hapsolmuş insanın duygularını, bu kitabında mükemmel bir şekilde yorumluyor. Yazar, üzerinde en çok konuşulan ancak onu elde etmek için çok az çabanın sarf edildiği en değerli hazineye yani Özgürlüğe ulaşabilmek için, her makalesinde okuyucuya "doğal-felsefi" yollar sunuyor.
İnsanın kendisini tanıması sanatı, evrensel bilginin anahtarı olarak çok eskidir ve bize, özellikle ebedi Filozof Sokrates tarafından gelmiş olmasına rağmen hala en zayıf ve en fazla ihtiyaç duyduğumuz noktadır. Yazar, gerçek sevgi vasıtasıyla, kafesimizdeki mahkûm kuşu, kendi kimliğini tanıması ve kartal eğilimini tekrar ortaya çıkarması için bilinçlendirmeye çalışıyor. Bundan sonra, insan kendi çabasıyla cahilliğin demir parmaklıklarını kırarak, özgürlüğe doğru uçup cahilliğini fırlatıp atabilir ve kartallar gibi en yüksek tepelerde Güneşe Bilgeliğe) daha yakın olabilir.






                                                                                            YORUMUM

İnsan varoluşunu sürdürmek için daima kendini geliştirmeli. Bilgeliğin peşinde olan insan yaşadığının farkına varmalı. Dış dünyayı daha iyi görmek için önce iç dünyamızı temizlemeliyiz böylece farkındalılığımız gelişecektir. Bu da bizim daha özgür düşünmemizi sağlayacaktır ama bir taraftan da çevremize olan sorumluluğumuz artacaktır. Hayatın bize getirdiği iyi veya kötü tecrübeleri fırsata çevirmeyi bilmeliyiz. Yolumuz çizilmiş olabilir ama varış noktasına kendi seçimlerimizle yol alırız. Bir filozof olarak kendi varoluş şeklimizi sorgulamalıyız. Yaşadığımız hayat düşüncelerimiz gibi dengede olmalı. Etrafımızda gelişen olaylara karşı her zaman yapıcı olmalıyız. Kanaatlerimize güvenerek hayatımıza yön vermeliyiz. Kendimizi geliştirdikçe ve dönüştürdükçe diğer insanlara da el uzatmalıyız. Onları değiştiremeyiz ama yol gösterebiliriz. Bu kitapta yaşam için felsefi düşünceler bulacaksınız. Tavsiye ediyorum. 

"Günbegün yaşamak, yanılma ve düzeltme, başarma, eylem ve tecrübe imkanlarını çoğaltarak her günün her saatinden faydalanıp dolu bir hayat yaşamakla özdeştir."
"İnşa etmemiz gereken yol ebedidir ve bizden sürekli bir eylem ister; zira varış noktası, biz onu elde ettikçe uzaklaşır ve yükselir."
"İnsan özgürdür ama özgürlüğünü kullanmayı bilmesi açısından sorumluluk sahibi olması gerekir."
"Mükemmelliği arayarak tekrar eden kimse, kendini aşmanın o ufak parçasını içinde bularak, her eylemden zevk almaktadır."

                                                                           Sevgilerle, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim