Doğu Yücel: Güneş Hırsızları


TANITIM: 

Hayalet Kitap ve Varolmayanlar'ın ardından öyküye dönen Doğu Yücel, Güneş Hırsızları ile okuru karanlıkta güneşi aramaya çağırıyor.


Güneş Hırsızları hayal gücüyle şaşırtan, sivri diliyle tabuları sarsan, ince mizahıyla gülümseten 12 istasyonlu bir "arama kurtarma" yolculuğu. Bu yolculuk boyunca eski bir sinema salonunda sihirli bir deneyim de yaşayacaksınız, kendinizi ilk uzaylı-insanoğlu buluşmasının başrolünde de bulacaksınız. Uzak bir gelecekte Güneş'e doğru uçtuğunuz da olacak, ilk çağlarda bir mağarada ölüm kalım savaşı verdiğiniz de... Büyülü gerçekçilikten distopya edebiyatına, masallardan şehir efsanelerine geniş bir yelpazede anlatılan öyküler günümüzün ironik bir resmini çiziyor. Ayakları yere basan ama ayaklarınızı yerden kesmeyi ihmal etmeyen öyküler bunlar.Güneş Hırsızları'nı okuduktan sonra dünyaya ve tabii ki güneşe bambaşka bir gözle bakacaksınız.





                                                                         
                                                                                YORUMUM

Doğu Yücel ile bu kitapla tanışmış oldum. Kitap hikayelerden oluşuyor. Her hikaye farklı bir kurguyla yazılmış. Hayal gücüne hayran kaldım. 
Yemek yerken, birden ne çeşit rüya görme ihtimalim var diye düşünmeye başlıyorum. Tek başıma sinemaya gitmek için daha çok çabalayacağım çünkü bir arkadaşımın benimle gelmesi için beklersem sinemanın sihrini kaybedebilirim. Gerçek yansımamı görmek istersem, bana değer veren insanların gözlerinin içine bakacağım. Hayatın gerçek anlamını, iş işten geçtikten sonra ancak insanoğlu anlayabiliyor.  "Güneş Hırsızları" hikayesi de çok anlamlıydı. Bu hikayeden çok güzel bir film olur. Elimden bırakamadım. Düşündürücü konular. Tavsiye ederim.

"Bir tatlı kaşığı rastlantı, bir çay bardağı üzüntü ve bir çorba kaşığı hasetle ortaya çıkarılmayacak gizli yetenek yok, ilk gizli yeteneğini büyük bir hayal kırıklığıyla kaybettikten sonra bile ..."
"Sizin için hayatın anlamı, hayatın kendisinden daha önemliydi. Ölümden sonra nereye gideceğinize , ölümden önce yaptıklarınızdan daha çok kafa yoruyordunuz."
"Gerçeğe yakışan, her insanın - bir kaza başına gelmediği müddetçe - sıradan insan olarak kalmasıdır. Oysa bazı kazalardan mucizevi güçler doğar."


                                                                          Sevgilerle, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim