Kristin Hannah : Eğer İnanırsan / If You Believe


TANITIM: 
Gerçek özgürlük, yüreğinin sesini dinleyebilmektir… 
 Yaşadığı elma çiftliğinden bir adım bile uzaklaşamayan güzel ve hüzünlü Mariah ile gittiği hiçbir yerde birkaç günden fazla kalamayan yakışıklı, umursamaz serseri Deli Fişek; birbirlerinden çok farklı iki insanın yollarının kesiştiği yerde doğan bir aşkın hikâyesi… 
Mariah küçük yaşta evden ayrılmış, aşkın en acı verici haliyle tanışmış ve ailesinin yanına geri dönmek zorunda kalmıştır. Yüzleşemediği gizli geçmişi onu çiftliğin çitleri arasına hapsetmiş, hayatın renklerinden, duygulardan uzak tutmuştur. Kendine geçici bir iş arayan Deli Fişek çiftliğe geldiğinde ikisinin de aklının ucundan bile geçmeyecek bir şey olur ve aşk mucizevi bir şekilde kalplerini ele geçirir. Mor yıldız çiçeklerinin, kızarıp olgunlaşmış elmaların, sonbahar rüzgârlarının arasında gizli buluşmalarla, kaçamak dokunuşlarla yaşanan tutkulu bir aşktır onlarınki. Ama Deli Fişek gibi gezgin ruhlu bir adam için özgürlüğünden vazgeçmek çok zordur. Bir tarafı kalmak istese de bunu aşk uğruna bile yapabileceğinden emin değildir. Böylece iki sevgili, hüzünlü bir yol ayrımına gelir. 
Aşkın insanın hayatına anlam katan güzelliğine, verdiği cesarete ve güce dair yürek burkan, şaşırtıcı bir roman… 

 “Hannah bu hikâyeyi samimiyetle, şefkatle ve canlı detaylarla yaratmış. Karakterlerini, özellikle de karanlık geçmişine rağmen dimdik ayakta duran, inançlarına tutunan Mariah karakterini sevmemek imkânsız.” 
-Publishers Weekly-

“Karakterlerinin ruh hallerini ve duyguları resmetmekte Hannah’nın üstüne yok.” 
-The Washington Post Book World-

                                                                                      YORUMUM


Yazar, bu sefer tutkulu bir aşk hikayesi yazmış. Mariah ve Deli Fişek'in bir araya gelmeleri çok zor olmasına rağmen kader ağlarını ördü ve aşk doğdu. Mariah, kendini güvende hissettiği sulardan çıkabildi ve özgüvenini yeniden kazandı. Annesinin ve babasının arasındaki aşktan dolayı hep kendini dışlanmış hissetmişti ama sonunda geç kalmış da olsa onların arasında yerini buldu. Deli Fişek, bu çiftliğe geçici olarak gelmişti ama onu burada birkaç tane sürpriz bekliyordu. Nihayetinde insanın evi ,sevildiğini hissettiği yerdedir. Sürükleyici bir aşk romanı olmuş. Bu kitap biraz farklı. Tavsiye ederim.

"İşte Tanrı bu,"diye fısıldadı Rass. "O bir kilisede, yani çekiç ve çivilerle dikilmiş bir binada değil. İçimizde, birbirimize gösterdiğimiz iyilikte. Hissettiğimiz aşkta."
"Bahaneler insanın peşini bırakmaz. Issız bir yerdeki durgun suyun kenarında yer alan bir çiftlikte bile."

                                                                               Sevgilerle, Aygül Demir




                                                                                               MY REVIEW

The author has written a passionate love story this time. Despite the fact that Mariah and Mad Dog Stone were so hard to come together, the fate knotted their destiny  and love was born. Mariah could get out of the water she felt safe and regained her self-confidence. She always felt excluded because of the love between her mother and her father, but eventually she found himself amongst them, even if it was too late.Mad Dog Stone had come to this farm temporarily, but a few surprises awaited him here. In the end, the house of man is where he feels loved. It was a fascinating romance novel. This book is a little different.  I advise.

"That's God," whispered Rass."It's not a church, a hammer and a nail-studded building.In us, in our kindness to each other. We feel that way in the love . "
Excuses does not leave people behind. Even on a ranch on the edge of a still water in a deserted place. "

                                                                            Sincerely, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim