Şebnem Cumhur : Hayat Sana da Güzel


TANITIM: Danışmanlık ve koçluk çalışmaları ile tanınan Şebnem Cumhur, HAYAT SANA DA GÜZEL - uyanırsan diyerek her bir bireyi kendi gerçeğine uyanmaya davet ediyor. Kendini tanıma ve geliştirme yolunda bireyin neye dikkat etmesi gerektiğini en somut örnekleriyle bir bir açıklıyor. Bütünsel yaklaşımıyla insanı bedensel, zihinsel, ruhsal ve çevresel olarak tüm boyutlarıyla ele alıyor. Kitap her durumda işe yarayabilecek öneriler ve yaklaşımları herkesin anladığı şekilde izah etme başarısı gösteriyor.


Gözümüzü açıp nefes aldığımız her gün, aslında bize yeniden verilen bir armağan, bir fırsattır. Her sabah uyandığımızda yeniden doğarız. Uyandığımız her gün hayatımızı yazmamız için boş bir sayfa açılır ve biz, yaşadıklarımızla içini doldururuz. Hayat bizim aynamızdır, bizden yansıyanı bize gösterir. 


Hayatını gözden geçir. Sana neler yansıtıyor? Eğer hayat o arzuladıklarını, dilediklerini, istediklerini sana yansıtmıyorsa, bunun tek nedeni sen olmalısın. Hayatını, kendi derinliklerine inmeden, sorgulamadan, fark etmeden yaşamış olmandır. Her gününü farkındalık ile geçirir, uyanırsan bilinçli seçimlerinle daha da güzelleşirsin ve Hayat Sana Da Çok Güzel olur. 


                                                                                YORUMUM


Ben kimim sorusu üzerine dururken kendimiz ile ilgili gerçeklerin farkına varıp bilinç düzeyimizi  yükseltmeliyiz. Kendi bağımlılıklarımızın farkına varmalıyız çünkü onlardan kurtulmadıkça kendimizi tamamen özgür hissetmeyeceğiz. Kendimizi keşfetmeliyiz ve geliştirmeliyiz. Hayatımıza pozitif bir şekilde bakarsak o da bize olumlu bir şekilde döner çünkü düşüncelerimiz bizi istediğimiz geleceğe götürür. Şu anda yaşadıklarımız aslında geçmişte evrene gönderdiğimiz frekansların sonucu. O yüzden düşüncelerini izle ve farkına var. Yaşadığımız sağlık problemlerinin de sorumlusu biziz çünkü hastalıklar da düşüncelere ve duygulara bağlı. Yazar, kitabının sonunda "Holistik Reçete" veriyor. 


"Özgürlük ve farkındalık ancak bağımlılıktan kurtulunca elde edilir."
"Affetmek aslında olumsuz duygularımıza sebep olan insanları veya olayları koşulsuz bırakmak, aradaki negatif bağı koparmaktır."
"Evren belli bir frekanstadır, onunla uyum içinde yani aynı frekansta olmak dengede olmak demektir."

                                                                              Sevgilerle, Aygül Demir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim