Zeynep Selvili Çarmıklı : Pembe Fili Düşünme


TANITIM: 

Pembe fili düşünmemem gerekiyor. Tamam, o zaman kocaman, gri bir balina düşünürüm. Pembe fili düşünme. Balinalardı değil mi su püskürten? O kadar zaman nefeslerini mi tutuyorlar, ne yapıyorlar? Pembe fili düşünme. Geçenlerde aldığım kitabı da düşünebilirim. Pembe fili düşünme. Çok heyecanlıyım başlamak için. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünmemem lazım. Acaba kaç defa düşündüm? Pembe fili düşünme.
Böyle de düşünmemem lazım galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme. Mini mini bir kuş donmuştu, pencereme konmuştu. Pembe fili düşünme. Of kaç dakika oldu acaba? Pembe fili düşünme. Dakika tutmayı unuttum galiba. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme.  Acaba telefonum nerede? Kılıfı da pembe! La la la la. Pembe fili düşünme. Pembe fili düşünme.






                                                                          YORUMUM



Zeynep Selvili Çarmıklı bir psikolog. O yüzden burada paylaştığı deneyimler, kendi deneyimleri olduğunu öğrenince daha da samimi buldum. Kitapta, kabul temelli psikoloji hakkında fikir sahibi olacaksınız. Yazara göre, bu bir kişisel kabul kitabı. Kendini geliştirmek için seminerlere katılmış. Bu dersleri kendi hayatında uygulayarak , bize yaşadıklarını paylaşmış. Yalın bir şekilde kendi zayıflıklarından bahsetmekten çekinmemiş ve devamında neleri başardığını da burada paylaşmış. Öz-Şefkat konusunu ilginç bulacaksınız çünkü biz en çok kendimize karşı acımasızız. İnsanların değerleri olmalı, böylece yaşadıkları hayat daha anlamlı olur. Değerleriniz, her zaman hayatınızdaki pusula olsun o zaman hiçbir zaman yolunuzu kaybetmeyeceksiniz. Kendinizi olduğunuz gibi kabul edersiniz hayatınız kendi ellerinizde olur ve istediğiniz yöne daha özgür gidebilirsiniz. Tavsiye ederim.


"Sembolik ilişkilendirme becerisi yalnızca biz insanlara mahsus. Ve bu becerimiz türümüzün dil geliştirmesine olanak vermiş."
"Mindfulness, özel bir şekilde dikkat vermektir: maksatlı olarak, şimdiki zamanda ve yargısızca. İçinde bulunduğumuz anda yaşananlar, deneyimlediklerimizin tam anlamıyla farkında olma; yaşamı düşüncelerimiz aracılığıyla değil, duygularımız aracılığıyla deneyimleme becerisi."
"Şefkatli tarafım, zaman zaman yanlış seçimlerde bulunmanın, hata yapmanın, kusurlu olmanın ne kadar insani olduğunu biliyor. Bu nedenle beni yargılamıyor, utandırmıyor."
"Davranışlarımız, değerlerimizle paralel olduğunda anlam kazanır.



                                                                           Sevgilerle, @kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim