Byron Katie Mitchell : Kendisiyle Barışık Bir Zihin / A Mind at Home with Itself: How Asking Four Questions Can Free Your Mind, Open Your Heart, and Turn Your World Around


TANIRIM: 
“Byron Katie, şimdiye kadar karşılaştığım ölü ya da hayatta tüm diğer spiritüel öğretmenlerin hepsinden daha çok ufkumu açtı ve zihnimi iyiden iyiye serbest bıraktı. Kendisiyle Barışık Bir Zihin adlı yeni kitabıyla bizlere insan zihnine dünya ile gerçekten barışık ve kendisiyle baş başa mutlak bir rahatlık içinde olan Katie’nin zihnine bakabilme fırsatını nadide bir hediye olarak sunuyor. Kendisiyle Barışık Bir Zihin kitabını benim gibi olan, yani bir noktada kendi zihninin çok tehlikeli bir bölge olduğunu hisseden herkese tavsiye ederim. Bu kitap hangi düşünce ortaya çıkarsa çıksın kendinizi geceleri tek başınıza o bölgede daha güvende ve daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir. Bu da hepimize faydalı olabilecek bir şey.”





YORUMUM
                                                                          

"Yalan Dünyam" olarak özetleyebiliriz. İnsanlar, çevrelerindeki insanları kendi yarattıkları inançları çerçevesinde yargılıyor. Çoğunlukla etrafımızdaki insanlar bizim düşündüğümüz gibi hareket etmiyor, bu da bizi hayal kırıklığına uğratıyor. "Çalışma", size yarattığınız dünyanın aslında sadece düşünceden meydana geldiğini gösteriyor. Eğer bu düşüncelere inanmayı bırakırsanız acı çekmediğinizi göreceksiniz. Düşüncelerinizi sorguladığınız zaman öğreniyoruz ki bunlar varsayımlar üzerine kurulmuş bakış açımız. 
Eğer olanı olduğu gibi kabul etmeyi öğrenirsek daha huzurlu bir hayatımız olur.
Birisi sizi kızdırıyorsa, "Çalışma" ile anlaşılıyor ki aslında sizi kızdıran her neyse kendinizle ilgili olduğu. Bir kişiyi affedemiyor iseniz, bakın bakılım hangi konuda kendinizi affedemiyorsunuz. 
Kitapta aynı zamanda Buda' nın düşüncelerini okuyacaksınız. Katie, bu düşüncelere açıklık getirmeye çalışıyor, çünkü kendisinin de bu farkındalığa eriştiğini düşünüyor. Cevaplarını ilginç buldum.
Çalışma’ nın ilk adımı size stres veren duygu ve yargılara sebep olan düşünceleri belirlemek ve yazmaktır. (thework.com/turkce ’ye girin ve orada bulacağınız Komşunu Yargıla Çalışma formunu bilgisayarınıza indirin ve çıktı alın.) 

Sorgulama: Dört Soru ve Tersine Çevirmeler: 
1. Bu doğru mu? (Evet veya hayır. Hayır ise 3. soruya geçiniz.) 
2. Bunun doğru olduğunu kesinlikle bilebilir misiniz? (Evet veya hayır.) 
3. Bu düşünceye inandığınız zaman nasıl tepki veriyorsunuz, ne oluyor? 
4. Bu düşünce olmadan nasıl biri olurdunuz?
Düşünceyi tersine çevirin. Sonra her tersine çevirme için sizin için bu durumda doğru olan en az üç tane özgün ve gerçek örnek bulun. 

Kitabı beğendim. Tavsiye ederim. 

"Soru gereklidir, tıpkı dilenme kasesi gibi. Aydınlanmış zihin için gereklidir; aydınlanmış zihin sorunun ta kendisidir, kendi kendini harekete geçirir."
"Algımızı değiştirdiğimizde algıladığımız dünyayı da değiştiririz."
"Acı çekmeyi tercih ediyorsanız stresli düşüncelerinize inanmaya devam edin. Mutlu olmayı tercih ediyorsanız düşüncelerinizi sorgulayın."
"İnsanların hoşlandıkları ya da hoşlanmadıkları siz değil, onların size dair hikayeleridir. Saldırdıkları ya da terk ettikleri siz değilsiniz, olduğunuza inandıkları kişidir."

                                      Sevgilerle, @kitapdiari



  MY REVIEW

We can summarize as "My Untruthful World". People judge the people around them in their belief that they created by themselves. Most of the people around us do not act like we thought, which makes us disappointed. "Work" shows that the world that you created for yourself is actually  just shows up in the thought. If you stop believing in these thoughts, you will see that you are not in pain. We learn when you are questioning your thoughts these are our point of view based on assumptions. If we learn to accept it as it is, we will have a more peaceful life. 
If someone is annoying you, it is understood by "Study" that whatever is annoying you is actually related to yourself. You can not forgive a person, you can see, you can not forgive yourself in which aspect. 
In the book you will also read the Buddha's thoughts. Katie is trying to clarify these thoughts because she thinks she has achieved this awareness. I found the answers interesting. 
The first step of "the Work" is to determine and write thoughts that give you stressed emotions and judgments. (go to thework.com/turkey and find it there Download the Neighborhood Judgment Work form from your computer and print it out.)

Interrogation: Four Questions and Interpretations:
1. Is that right?(Yes or no, if yes, go to question 3)
2. Can you definitely know if this is true? (Yes or no.)
3. How do you react when you believe in this thought, what happens?
4. How would you be without this thought?
Reverse the thought. 
Then find at least three original and true examples that are correct for you in this case for each reversal.

I like the book. I advise.

"The question is necessary, just like begging pot. It is necessary for the enlightened mind; the problem of enlightened mind is itself, it is self-activating. "
"When we change our perception, we change the world we perceive."
"It is not you that people like or dislike, they are stories about you. You are not the one they attacked or abandoned, the one they believe you are. "

                                            Sincerely, @kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim