Debbie Ford : Işığı Arayanların Karanlık Yanı / The Dark Side of the Light Chasers


ışığı arayanların karanlık yanı ile ilgili görsel sonucuTANITIM: 
Her insanın içinde karanlık bir yan vardır. Bu bizim kendi içimizde kabullenemediğimiz, kendimizden ve başkalarından gizlediğimiz ve bilinçsizce başkalarına yansıttığımız yanımızdır. Karanlık yan ışığa çıkarılmadığı için karanlıktır. Onu ortaya çıkarıp, sahiplenip, onunla bütünleşmedikçe bu yanımız bizi sürekli engellemeyi, bize her türlü acıyı, korkuyu, mutsuzluğu yaşatmayı ve hayatımıza bu yanımaza aynalık eden insanları çekmeyi sürdürecektir. 
Bu karanlık yanımızla bütünleşmemiz, onun engelleyici ve yıkıcı etkisinden kurtulmamızı, kabul edemediğimiz yanlarımızı gizlemek için kullandığımız maskelerde kısılıp kalmış yaşam enerjimizin serbest kalmasını sağlar. Karanlık yanımız bize verecek büyük armağanlara da sahiptir. O bize öğretmek, yol göstermek ve tüm benliğimizi sunmak için mevcuttur.




YORUMUM

Harika bir kitap. Kişiliğimiz Ying&Yang' tan oluşmaktadır. Biz dengede kalabilmek için, karanlık ve aydınlık tarafımızın olduğunu kabul etmeliyiz. Her zaman olumlu olan taraflarımıza odaklanıyoruz. Onları kucaklıyor ve kendimizi onlarla tanımlıyoruz. Biz iyi, dürüst, sadık, hümanist, inançlı, hoşgörülü, barışçıl gibi özelliklerimizle kendimizi tanımlanmayı seviyoruz ve sevmediğimiz yanlarımızı görmezden gelmeyi seçiyoruz. Bu da tabi ki uzun vadede bizim kişiliğimizde  dengesizliklere yol açıyor. Oysaki herkesin içinde kabullenmediği tarafları da var. Örneğin: yalancı, yargılayıcı, dar görüşlü, bencil, hırslı, obur, düşüncesiz v.s. 
Kitapta, bu konuda kişilerin ve yazarın hayatından örnekler verilmiş. Gölgemizi kabullenemediğimizde ne gibi sorunlara vesile olduğunu görebiliyoruz. Yazar, alıştırmalarla size rehberlik ediyor. Nasreddin Hoca ile ilgili bir öykü de paylaşmış. Tavsiye ederim.

"Olmayı en az istediğiniz 'olduğunuzu' keşfetmeye gönüllü olun."
"Gölgenizi sahiplenmeniz, bedeninize bütünlüğe doğru olan doğal eğilimini tekrar kazandırır. Siz bütün olduğunuzda şifa da bulursunuz."
"Tamamen özgür olabilmek için, başka insanlarda gördüğümüzde rahatsız olduğumuz tüm nitelikleri sahiplenip benimseyebilmemiz gerekir."
"Gölge çalışması kalbinizi açmak ve içinizdeki şeytanla barışmakla ilgilidir. O korkularınızı ve zayıflıklarınızı kucaklamak ve insanlığa karşı şefkat duymakla ilgilidir."

                                       Sevgilerle, @kitapdiari



MY REVIEW 


It's a great book. Our personality consists of Ying & Yang. To be in balance, we must accept that we are both dark and light. We always focus on our positive sides. We embrace them and define ourselves with them. We like to define ourselves with good, honest, loyal, humanistic, faithful, tolerant and peaceful and we choose  to ignore the things we do not like. This, of course, leads to imbalances in our personality in the long run. However, there are also sides that everybody does not accept, for example: liar, judge, narrow-minded, selfish, ambitious, obscene, inconsiderate. 
In the book, examples from the lives of the people and the writer are given. 
When we do not accept our shade we can see what  kind of problems  it lead to. The author guides you through the exercises. She also shared a story about Nasreddin Hodja. I advise.

"Be willing to discover to be the least you want 'Be you'"
"Having your own shadows reintegrates your body's natural tendency towards completeness. When you are all you will be all healed . "
"To be completely free, we need to be able to take on all the qualities we feel uncomfortable with when we see in other people. "
"The shadow work is about opening your heart and making peace with your demon. It is about embracing your fears and weaknesses and feeling compassion for mankind. "

                                       Sincerely, @kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim