Gretchen Rubin : Dört Kişilik Eğilimi / The Four Tendencies: The Indispensable Personality Profiles That Reveal How to Make Your Life Better (and Other People's Lives Better, Too)


TANITIM: 
Hangisi sizi en iyi şekilde tanımlıyor ?
a-  Destekleyici
b-  Boyun Eğen
c- Asi
d- Sorgulayıcı

Kişilik türleri üzerinde çığır açan bu kitapta, Better Than Before ve Mutluluk Projesi kitaplarının çok satan yazarı Gretchen Rubin; evdeki, işyerindeki ve günlük hayatınızdaki davranışlarınızı değiştirecek oldukça basit bir soruyu ortaya koyuyor.

Gretchen Rubin, insan doğasını anlamaya yönelik olan çok yönlü kitabının yazım aşamasında “Beklentilere nasıl cevap veririm?” sorusunun kendimizi tanımak için ne kadar etkili olduğunu fark etti. İnsanlara bu soruyu sordu ve verdikleri cevaba dayanarak insanların Dört Eğilim’e uyduğunu keşfetti: Destekleyici, Sorgulayıcı, Boyun Eğen ve Asi. Eğilimler, davranışlarımızın her yönünü şekillendirir; bu nedenle, bu sistemi kullanmak daha iyi kararlar vermenize, zamanı daha iyi değerlendirmenize, daha az stres yaşamanıza ve etkili bir şekilde daha az çatışmanıza sebep olur. Rubin’in online sınavına girmiş olan altı binden fazla kişi, yöneticiler, doktorlar, öğretmenler, eşler ve anne-babalar; insanların önemli ve kalıcı değişimler yapmalarına yardımcı olmak için bu çerçeveyi kullanmaktadır.

Keskin bir bakış açısı, etkili araştırmalar ve eğlenceli örneklerle Dört Kişilik Eğilimi, daha mutlu, daha sağlıklı, daha üretken ve daha yaratıcı olmanıza yardımcı olacaktır.

YORUMUM

Güzel bir çalışma olmuş. Hangi kişilik eğilimine sahip olduğunuzu öğrendikten sonra kendinizi daha iyi anlama şansınız olacak. Aynı zamanda eşinizi, çocuklarınızı ve ilişkide bulunduğunuz diğer herkesi daha iyi analiz edebileceksiniz. Eğilimimiz davranışlarımızın her yönünü şekillendirir, bu nedenle bu çerçeveyi kullanmak daha iyi kararlar vermemize, son teslim tarihlerini karşılamamıza, daha az stres çekmemize ve daha etkin bir şekilde ilgilenmemize olanak tanır.
Bir Boyun Eğen olduğumu öğrendim zaman biraz üzülmüştüm ama kitabı okuduktan sonra bunun kötü bir şey olmadığını anladım. Şimdi kendimi daha iyi görebiliyorum ve çevremdeki insanların neden farklı hareket ettiklerini anlamış bulunuyorum. İster evde, ister iş yerinde  bu kitap size yardımcı olacağına inanıyorum. 
"Destekleyiciler, içsel ve dışsal beklentilerin ikisini de karşılamak isterler fakat dışsal beklentiler kendi yükümlülüklerini yerine getirmesine engel olacaksa, başkalarına yardımcı olma konusunda isteksiz davranabilirler."
"Sorgulayıcılar beklentinin gerekçelerini mantıklı bulduklarında, bu beklenti doğrultusunda kendi kendilerini yönlendirirler ve dışarıdan birinin onları denetlemelerine gerek yoktur."
"Boyun Eğen kişilik eğilimine sahip olanlar, dışarıya karşı kendilerini sorumlu hisseder."
"Asi kişilik eğilimine sahip olanlar kendi isteklerinin peşinden gitmek isterler ancak kendi inatçılıkları yüzünden bunu yapamazlar."
"En mutlu ve en başarılı insanlar, kendi kişilik eğilimlerinden faydalanacağı ve sınırlarını dengeleyebileceği yollar bulan kişilerdir."

                                    Sevgilerle,@kitapdiari

MY REVIEW

Nice work. Once you know what kind of personality you have, you will have a better understanding of yourself. At the same time you will be able to better analyze your partner, your children, and everybody else in your relationship.  Our Tendency shapes every aspect of our behavior, so using this framework allows us to make better decisions, meet deadlines, suffer less stress, and engage more effectively. 
I was a little upset when I found out that I am Obliger but after reading the book, I realized that it was not a bad thing. Now I can see myself better and I understand why people around me are acting differently. I believe this book will help you whether you are at home or at work.
"Upholders want to meet both internal and external expectations, but if external expectations prevent it from fulfilling their obligations, they may be reluctant to help others."
"The Obliger tend to feel responsible towards the outside."
"The Rebels will want to go after their own wishes, but they can not do it because of their own stubbornness."
"The happiest and most successful people are those who will benefit from their personality tendencies and find ways to balance their boundaries."

                                         Sincerely,@kitapdiari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Herkese Merhaba!

Serpil Ciritçi : Kuantumun Gücü

Silvia Federici: Caliban ve Cadı Kadınlar, Beden ve İlksel Birikim